WK-21 (H): Groepswinnaar Jong Oranje treft India in kwartfinale

De Jong Oranjemannen spelen dinsdag in de kwartfinale van het WK in Kuala Lumpur tegen India. Door het gelijkspel tussen België en Pakistan (1-1) eindigde Nederland als groepswinnaar in poule D. India werd tweede in groep C door Canada helemaal tot moes te hockeyen: 10-1.

Het was de tweede overwinning voor India dit toernooi. Op de openingsdag wonnen de Aziaten met 4-2 van Zuid-Korea. De Indiërs, bijgestaan door adviseur Herman Kruis, verloren hun tweede wedstrijd dik van Spanje (4-1). Jong Oranje en India kruisen dinsdag de degens om 04.15 uur Nederlandse tijd. (Het is zeven uur later in Maleisië.)

Spanje eindigde bovenaan in poule C en treft in de kwartfinale Pakistan. De ploeg van Roelant Oltmans speelde een do-or-die-wedstrijd tegen België. De Belgen hadden alleen aan een zege genoeg om door te gaan naar de beste acht. Dat lukte niet, Pakistan kwam in het derde kwart uit een corner op 1-1 en hield dat gelijkspel vast. Voor het België van coach Jeroen Baart rest maximaal de negende plaats op dit WK.

Alle kwartfinales (Nederlandse tijd) van aanstaande dinsdag
02.00 uur Argentinië – Duitsland
04.15 uur Nederland – India
08.45 uur Frankrijk – Australië
11.00 uur Spanje – Pakistan

 

 


Wat vind jij? Praat mee...