WK-21 (H): Negen treffers in 28 minuten bij ontbijtduel

Het was even een dagje uitpuffen en bijkomen voor Jong Oranje op het WK in Kuala Lumpur. De Nederlandse talenten komen, net als de rest van poule D en C, zaterdag weer in actie. Inderdaad, in de andere groepen werd wel gespeeld. Geheel volgens verwachting plaatsten Frankrijk, Duitsland en Australië zich voor de laatste acht.

Frankrijk pakte het kwartfinaleticket door in poule A groepswinnaar te worden. Dat gebeurde in een heel vreemde wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Allereerst begon de wedstrijd al om acht uur lokale tijd. Maar het handjevol toeschouwers dat de moeite had genomen om de wekker te zetten voor dit ontbijtduel, werd dik beloond.

Na 28 minuten stond er namelijk een bizarre tussenstand van 5-4 in het voordeel van Frankrijk op het scorebord. Een gemiddelde van een goal per drie minuten. Zoveel dat de Franse bondscoach Matthias Dierckens na afloop toegaf dat hij een paar treffers compleet had gemist. Dat moordende moyenne hielden de teams niet vol. Sterker nog: er vielen in de resterende 32 minuten helemaal geen doelpunten meer.

Frankrijk, dat woensdag van Duitsland won, speelt in de kwartfinales tegen Australië. Argentinië en Duitsland zijn ook aan elkaar gekoppeld op de nu al onvergetelijke dinsdag de twaalfde, waarin alle halvefinalisten bekend worden.


Wat vind jij? Praat mee...