WK-21 (H): Oranje tegen Argentijnen, Frankrijk verrast Aussies

Wat een dag op het WK onder 21 jaar in Kuala Lumpur… 12 december 2023 gaat de boeken in als de datum waarop de Jong Oranjemannen hun kwartfinale verloren van India (4-3). De onttroonde wereldkampioen Argentinië is donderdag de volgende tegenstander van Nederland in de plaatsingsduels richting de vijfde stek. Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn naast India de andere halve finalisten op dit toernooi.

Argentinië speelde een geweldig spannende wedstrijd, met een laatste kwart waarin werkelijk van alles gebeurde. Topscorer Bautista Capurro miste een strafbal voor de Zuid-Amerikanen, een Duitse cornergoal werd afgekeurd. Toen het laatste fluitsignaal klonk ontstond er een massaal opstootje, waarbij zo’n beetje de voltallige selecties van beide teams elkaar in de haren vlogen. Aan de uitslag veranderde dat niets meer.

Het Duitsland van bondscoach Rein van Eijk won met 2-1 en treft in de halve eindstrijd India. Frankrijk is de grootste surprise bij de Big Four op dit toernooi. Les Blues wonnen met 3-2 van Australië en kropen daarmee door het oog van de naald. In de slotminuut maakte de Aussies namelijk de 3-3. Althans dat dachten ze heel even.

De scheidsrechter had echter net daarvoor al een corner gegeven en daardoor ging er een streep door de treffer. Die corner, die leverde dus eindelijk niets op. Spanje zette z’n ijzersterke toernooi voort tegen Pakistan, door de 4-2 winst pakte die ploeg het laatste ticket voor de semi’s.

Programma donderdag (Nederlandse tijd)
02.00 uur Nederland – Argentinië (5/8)
04.15 uur Australië – Pakistan (5/8)
11.00 uur Duitsland – India (halve finale)
13.30 uur Frankrijk – Spanje (halve finale)


Wat vind jij? Praat mee...