Van Dijk en Huybregts vallen af bij Jong Oranje Heren

Bondscoach Eric Verboom heeft de selectie van de Jong Oranje Heren voor het WK onder 21 in India bekendgemaakt. Caspar van Dijk en Bram Huybregts, beiden uitkomend voor Oranje-Rood, zijn de afvallers. De overige spelers kunnen toeleven naar de start van het WK op 8 december in Lucknow. Toch is van die groep nog niet iedereen zeker van daadwerkelijke deelname aan het WK. 

Verboom zal naar India afreizen met een Jong Oranje-selectie van achttien man en houdt in Nederland drie wisselspelers achter de hand. Zestien jongens zijn op dit moment zeker van hun plek in het vliegtuig, maar voor de laatste twee plekken zijn nog vijf jongens in de race.

‘De reden dat ik de definitieve lijst van achttien namen nu nog niet bekend maak is eigenlijk drieledig. Zo hebben we nog geen oefenduel kunnen spelen en er staan nog drie competitieduels op het programma waarin nog van alles kan gebeuren qua blessures. Daarnaast hebben we nu nog een paar jongens die niet fit zijn die ik wel de kans wil geven om zich in de ploeg te knokken, zoals Jasper Luijkx en Niek Merkus’, aldus de bondscoach.

Zeker van het WK in India:

Daniel Aarts (Bloemendaal), Lars Balk (Kampong), Thierry Brinkman (Bloemendaal), Jorrit Croon (HGC), Thijs van Dam (Rotterdam), Jonas de Geus (Almere), Sebastian van der Graaf (Den Bosch), Bram van Groesen (Den Bosch), Steijn van Heijningen (HGC), Jip Janssen (Kampong), Joep de Mol (Oranje-Rood), Terrance Pieters (Almere), Noud Schoenaker (Den Bosch), Morris de Vilder (Pinoké), Maurits Visser (K) (Den Bosch), Floris Wortelboer (Den Bosch)

De laatste twee plekken

De volgende vijf maken nog kans op de laatste keepers- en spelersplek: Rolf Diederen (K) (Tilburg), Joren Romijn (K) (Hurley), Tijn Lissone (Amsterdam), Jasper Luijkx (Kampong), Niek Merkus (Amsterdam).

De drie spelers die de selectieplek niet halen blijven reserve en draaien het volledige voorbereidingsprogramma mee voor het geval er vlak voor de start van het WK nog blessures zijn.

Verboom laat weten dat hij binnen twee weken bekend zal maken wie de laatste keepersplek zal invullen. Wie de laatste spelersplek krijgt maakt hij overigens pas bekend op de maandag na de laatste competitiewedstrijd. ‘Ik heb besloten om dit te doen omdat we dan, na overleg met de teamartsen van de clubs, zeker weten wie fit genoeg is om mee te gaan. Kijk bijvoorbeeld naar de selectie van de Jong Oranje Dames. Daarin is de afgelopen week ook een en ander omgegooid vanwege blessures.’

Afvallers

Over het afvallen van Caspar van Dijk en Bram Huybregts is de bondscoach helder: ‘Dat ze beiden bij dezelfde club spelen is puur toeval en heeft niks te maken met hun prestaties daar. Wij beoordelen ze op wat ze bij ons op de training laten zien. Zowel Bram als Caspar zijn zeer talentvol, maar ze missen beiden op dit moment een stukje volwassenheid. In deze leeftijdscategorie kan er nog veel gebeuren, dus we houden ze zeker op radar.’

WK onder 21

Aan het WK in India nemen zestien landen deel. Nederland zit in Poule B met Pakistan, België en Egypte. Het eerste duel spelen de Jong Oranje Heren op vrijdag 9 december tegen Pakistan. Hierna volgen op 11 en 12 december de poulewedstrijden tegen onze Zuiderburen en de Egyptenaren.

Ter voorbereiding op het toernooi speelt de selectie de komende weken nog de volgende oefenduels:
– 14 november Jong Duitsland – Jong Oranje Heren (Locatie: Dusseldorf)
– 21 november Jong Oranje Heren – Jong Oostenrijk (Locatie: Upward)
– 28 november Jong Oranje Heren – Batavieren (Locatie: Kampong)

 


Wat vind jij? Praat mee...