Young Umpire Challenge voor jong fluittalent

Op zondag 19 juni wordt op HC Gooische de Young Umpire Challenge georganiseerd. Deze dag is speciaal voor jonge clubscheidsrechters (14-18 jaar) die meer willen leren over het ‘vak fluiten’. Op deze 11e editie van de YUC worden workshops gegeven en zijn de hele dag topscheidsrechters uit de Hoofd- en Overgangsklasse aanwezig om de nieuwe lichting de fijne kneepjes van het vak te leren. 

Ook dit jaar is de Young Umpire Challenge weer gekoppeld aan D-Day, het landskampioenschap voor de beste D-teams van alle districten. Jonge scheidsrechters met enige ervaring krijgen tijdens het toernooi de kans om een wedstrijd te fluiten onder begeleiding van ervaren bondsscheidsrechters.

Enthousiast

Scheidsrechter Erik Kooistra deed eerder zelf mee aan een editie van de Young Umpire Challenge: ‘Tijdens de Young Umpire Challenge ontmoet je andere enthousiaste clubscheidsrechters. Op de club was ik één van de weinigen die fluiten erg leuk vond en op zo’n dag als deze ontmoet je allemaal andere mensen die er enthousiast over zijn en er meer over willen leren.’

Meld je aan

Dus, ben of ken jij een enthousiaste clubscheidsrechter tussen de 14 en 18 jaar? Ga dan snel naar het aanmeldformulier Young Umpire Challenge. Aanmelden kan tot en met vrijdag 20 mei 2016.

De dag begint rond 9.30 uur en eindigt omstreeks 15 uur. Deelname is gratis.

 


Wat vind jij? Praat mee...