Erik Cornelissen verkozen tot member Executive Board FIH

Erik Cornelissen, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), is verkozen tot lid van de Executive Board van de Internationale Hockey Federatie (FIH). Cornelissen is gekozen voor een periode van vier jaar. De verkiezing vond plaats tijdens het congres van de FIH in Dubai.

‘Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is gesteld’, reageert Cornelissen. ‘Hockey is een wereldsport. Een succesvolle sport waar we trots op kunnen zijn. Het is belangrijk om de betrokkenheid en de verbinding met onze sport te blijven stimuleren. Hockey internationaal groter, breder en beter te maken. Samen met de andere FIH bestuursleden hoop ik de komende vier jaar onder andere daarin een grote stap te maken.’

Bekijk hier de campagnevideo van Erik Cornelissen ‘The worldwide power of hockey’. 

Batra nieuwe president FIH

Narinder Batra (India) is verkozen tot de nieuwe president van de FIH. Batra nam het op tegen Ken Read (Australië) en de Ierse kandidaat David Balbirnie. Hij won met 57,6% van de stemmen en is gekozen voor een periode van vier jaar. Batra is de opvolger van Leandro Negre, die president was sinds 2008.

Lees ook


1 Reactie

  1. jan-van-beek

    Beste Eric , indrukwekkend ! Petje af . Kan ik helpen ? Jan van Beek Den Haag


Wat vind jij? Praat mee...