Erik Klein Nagelvoort beoogd bestuursvoorzitter KNHB

Oud-scheidsrechter Erik Klein Nagelvoort is de beoogd nieuwe voorzitter van de KNHB. Hij is door de hockeybond voorgedragen als opvolger van Erik Cornelissen, die sinds 2014 voorzitter is en dit jaar aftreedt. Klein Nagelvoort wordt bij de Algemeen Vergadering van juni voorgedragen als bestuurslid en in november als voorzitter. 

Klein Nagelvoort (56) is oud-bondscheidsrechter, die jarenlang actief was in de Hoofdklasse en tussen 1988 en 2006 ook internationale wedstrijden floot. Daarnaast hij was ook bondsgedelegeerde, beoordelaar, planner, lid van de commissie arbitrage en lid van de landelijke commissie bondsarbitrage. Op internationaal niveau werd de voormalige topscheidsrechter na zijn actieve carrière judge, technical delegate en technical official.

Klein Nagelvoort was van 2011 tot 2016 voorzitter bij De Reigers in Hoofddorp. Momenteel is hij actief in het bestuur van stichting Sporttop (van voormalige schaatser Jochem Uytdehaage) en in het dagelijks leven eigenaar van een datagericht marketingbureau met vestigingen in Amsterdam en München.

Volgens de KNHB brengt Klein Nagelvoort ‘een zeer waardevolle combinatie van (internationale) hockey- en sportbestuurlijke- én zakelijke ervaring.’


3 Reacties

  1. ErikPennekamp

    Een buitengewoon goede keuze. Gefeliciteerd KNHB.

  2. TimoBosma

    Een meer dan uitstekende keuze!!

  3. thomaszwart

    Een topper!


Wat vind jij? Praat mee...