HC Nova wint Bestuurderstrofee 2016

De Bestuurderstrofee 2016 is gewonnen door Hockeyclub Nova. De voorzitter van de Limburgse club ontving de trofee op zaterdag 18 juni tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB uit handen van vice-voorzitter Madeleine Bakker. Het bestuur van de in 2013 opgerichte fusieclub werd geroemd om onder meer het succesvol samenbrengen van 2 concurrerende clubs met een heel andere cultuur. Met de trofee is een prijs gemoeid van €5000.

‘Met HC Nova hebben we rivaliserende buren bij elkaar gebracht; Heerlen, met 300 leden en Kerkrade met 275. Inmiddels is HC Nova een mooie club waar we met veel plezier samen sporten. Terugkijkend is het grootste fusieprobleem het tijdig verkrijgen van de nieuwe wedstrijdshirts geweest’, aldus Harold Schroeder namens HC Nova in zijn toespraak. De club gaat het geld gebruiken voor de aanleg van een nieuwe overkapping.

Prijzenswaardig

Bakker, namens de jury van de Bestuurderstrofee: ‘HC Nova heeft met heldere doelstellingen, goede communicatie met de leden en eigen middelen een nieuwe club succesvol neergezet. Zelfs de meest verstokte leden van de 2 verenigingen hebben ingestemd met de fusie. HC Nova is financieel gezond en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid werkervaring op te doen.’ De jury noemt dit alles ‘prijzenswaardig’.

Bestuurderstrofee

De KNHB ontving dit jaar 8 aanmeldingen voor de bestuurderstrofee, waarvan de 3 runners-up zich tijdens de Algemene Vergadering mochten presenteren. Naast HC Nova waren fusieclub HC Schiedam en de Utrechtse studentenclub USHC present om toe te lichten waarom zij de trofee verdienden.

De Bestuurderstrofee is in 1998 in het leven geroepen voor clubs die onderscheiden door uitzonderlijk goed bestuur en/of uitvoering van beleid.

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...