KNHB: Alle wedstrijden tot 1 april afgelast, clubhuizen dicht

De KNHB heeft in verband met de recente ontwikkelingen rond het coronavirus alle hockeywedstrijden in Nederland tot 1 april afgelast. Dit geldt voor zowel tophockey als breedtehockey. De afgelastingen gaan per direct in. De hockeybond adviseert de clubs per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot en met 31 maart, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. 

De organisatie van de Euro Hockey League (EHL) heeft zojuist ook bekend gemaakt dat de EHL Final 8, die van 9 tot 13 april bij hockeyclub Amsterdam zou worden gehouden, is uitgesteld. In het Wagener Stadion zou zowel de EHL voor heren als dames worden gehouden. Ook de EHL U14 toernooien gaan met Pasen niet door.

Woensdag maakte de KNHB al bekend dat alle wedstrijden met Brabantse hockeyteams, zowel uit als thuis, tot en met dit weekend waren afgelast. Dat geldt dus nu voor alle hockeywedstrijden die tot en met 31 maart staan gepland, te beginnen met de Gold Cup-duels bij de dames die donderdagavond op het programma stonden. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

De door de KNHB georganiseerde activiteiten vinden gedurende dezelfde periode geen doorgang. De KNHB beraadt zich nog over hoe om te gaan met de voorbereiding van de nationale teams op Tokio en het advies hieromtrent NOC*NSF.

EHL

De EHL zou met Pasen voor het eerst sinds jaren weer een gezamenlijk evenement voor dames- en herenclubteams zijn. Volgens EHL-directeur Hans-Erik Tuijt kijken veel mensen uit naar de EHL, maar ‘de gezondheid en het welzijn van iedereen die bij de EHL betrokken is, moet onze eerste zorg hebben in deze ongekende tijd. We zijn ons ook bewust van onze verantwoordelijkheden ten opzichte van de wereld om ons heen. De EHL FINAL8 uitstellen, is volgens ons de meest verstandige beslissing die we kunnen nemen in deze buitengewone omstandigheden.’

Hockeyfans die al een kaart voor de EHL hebben gekocht, krijgen binnen zeven dagen een bericht van de EHL-ticketpartner Eventim. Zij krijgen binnen drie weken het volledige bedrag op hun rekening teruggestort, laat de EHL weten.


49 Reacties

 1. stekel

  Goed besluit. Interessant fenomeen.. na publicatie klapt de knhb.nl website en app er uit maar en staat t wel op Hoofdklasse.nl en andere media.

  1. robboomsma

   Iedereen wilde het weten natuurlijk!

 2. jobe

  Zeer terecht! Goede beslissing.

 3. omar_ajaxhotmail-com

  Jammer maar ja ik snap het wel Waarom dit besluit word Genomen.

 4. asjemenou

  Verstandig besluit. Vrees alleen dat competities later niet volledig uitgespeeld gaan worden omdat ik denk dat de periode van niet spelen na 1 april wordt verlengd en niet alles door de weeks ingehaald kan worden tenzij einde competities wordt verlengd. Hopelijk kan de KNHB zodanig de competities vormgeven dat iedereen het begrijpt, dat het eerlijk blijft en kan uitvoeren. Want het nieuwe seizoen moet ook weer voorbereid worden. Flinke kluif dus.

  1. Derrick Bijker

   Misschien kunnen ze het dan combineren met de play offs/outs van het zaalhockey!

  2. stekel

   Denk dat knhb daar nu over gaat nadenken. Lastig vraagstuk

  3. maus2018

   In juni en juli kan er ook gehockeyd worden, OS zullen wel vlgd jaar plaatsvinden.

 5. rancoburgzorg

  In juni is het meestal prachtig hockeyweer. Ik vraag me al jaren verbijsterd af waarom er juist dan nooit gehockeyed wordt. Dat kun dus alvast dit jaar eens ingepland gaan worden dus. Elk nadeel hep z'n voordeel!

  1. jan

   Helemaal eens! Ook goed voor de omzet.

 6. maartjeklein

  Waarom mogen kinderen wel in de klas zitten maar niet buiten trainen. Logica ontbreekt.

  1. maus2018

   Anders moeten de werkende ouders vrij nemen, waarvan een percentage werkzaam is in de zorg.

  2. IngeSpaai

   Helemaal mee eens Maartje kinderen verhogen juist hun weerstand door te sporten vooral in de buitenlucht. Niet trainen slaat nergens op. Pas als de scholen dicht moeten, het openbare leven stil staat dan hoort dit ook in het rijtje.

  3. Derrick Bijker

   Er zijn vele andere manier om lekker met de kinderen naar buiten te gaan. Lekker het bos in, het strand over of de heide op. Labrador mee en iedereen geniet! Die paar weekjes geen hockey.......

  4. maarten_13

   Misschien omdat school wat belangrijker wordt gevonden dan een hobby?

  5. Van Dessau

   Waarom is de bond weer Roomser dan de regering en deskundigen.

  6. circlestorm69

   Luister Rutte z’n persconferentie anders nog even terug....

  7. rensvanzoelen

   Gaat om de hulpdiensten en vooral om economie. Momenteel worden de de scholen gezien als sociale opvang, en niet als opleidings( instituut).

  8. JM Mulder

   Het afgelasten/uitstellen van alle wedstrijden is begrijpelijk, maar waarom er niet getraind mag worden (door mensen zonder gezondheidsklachten) snap ik echt niet. Dat laatste mogen ze wat mij betreft dan ook terugdraaien.

 7. fritsfransen

  Leuk en aardig dat corona en dat de boel niet doorgaat. Maar weet iemand inmiddels al waar de Hoofdklasse samenvattingen blijven hè? Laat zo’n virusje je niet afleiden van wat hoofdzaak is mensen. We willen antwoorden. Stay woke.

 8. jochenvanwestendorp

  Wat ik me afvraag hoe al die teams willen gaan trainen de komende weken als het niet op de club kan. Je kan niet 3 weken stil zitten en dan opeens weer wedstrijden gaan spelen. Geldt zeker voor alle top- en selectieteams.

  1. stekel

   Zekerheid: na 1 april is Corona zeker niet voorbij, zeker niet minder en naar alle waarschijnlijkheid veel omvangrijker. Dat wil men nog zo expliciet niet melden. Maar iedereen weet dat het nog zeker een paar maanden duren. Trainen voor volgend seizoen, das realistischer.

 9. rajjanssen

  Tegenstrijdig besluit. De jeugd moet wel naar school met vaak meer dan 1000 leerlingen in de schoolkantines maar mogen niet hockeyen?

 10. boni12

  Wedstrijden annuleren lijkt mij idd verstandig om verspreiding van het coronavirus te voorkomen (in de drukbevolkte clubhuizen). Maar om nu ook alle trainingen op te schorten is echt paniek “hockey”. Alle scholen blijven tenslotte ook open. En sport is toch goed voor een goede gezondheid en bijbehorende weerstand. Politiek wenselijk gedrag van de bond in mijn visie. Groet, Martin

 11. aernoud-lippmann

  Gelukkig hebben we nog de regering om “in te grijpen” bij KNHB zodat Hoofdklasse mannen eerlijk zal verlopen zonder vorm van competitievervalsing . Had liever gezien dat ze dat zelf hadden gedaan ....

 12. bombaliali

  De enige manier om dit enigszins in toom te houden is door 'social distancing'. Het is zeer besmettelijk en ongeveer 30x dodelijker dan een normaal griepje. Goed dat dus alles afgelast wordt en ook de clubhuizen gesloten moeten blijven. De grootste fout die nu gemaakt is/kan worden, is onderschatting.

  1. knap

   Helemaal eens. Wat stelt (hoofdklasse) hockey nou voor bij deze ramp? Helemaal niks.

  2. michielvanvugtoutlook-com

   Wel feiten delen graag.

  3. boni12

   Is ook

  4. jochenvanwestendorp

   Heb je ook een bron voor die 30x? Het RIVM meldt het volgende, quote; Is het nieuwe coronavirus ernstiger dan een gebruikelijke griep? Dat weten we nog niet goed. COVID-19 is een nieuw virus. Het is dan belangrijk om heel gedetailleerde informatie boven tafel te krijgen om precies te kunnen bepalen hoe gevaarlijk het virus is. Er is meer informatie nodig over de verspreiding van het virus, ook bij mensen die maar een beetje of helemaal niet ziek worden. 

 13. PaulMennink

  Zullen we met zijn allen de KNHB helpen door hier suggesties te opperen hoe de competitie eerlijk uitgespeeld kan worden (ook al weten we nog niet hoe lang het duurt)

 14. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @PaulMennink. Zullen we met zn allen de KNHB helpen door hier suggesties te opperen om de VOLKSGEZONDHEID in toom te houden? Die hele competitie va trim to super hoofdklasse kan gestolen worden! Gaat hier net als in Italië straks om wie mag blijven leven en wie niet als we zo doorgaan... Het is idioot om nu bezig te zijn met hoe een competitie die niets meer is dan een eergevoel. terwijl de statistieken betreft de besmetting van Covid-19 binnen een week echt verdriedubbeld gaan zijn. Stop met niet kijken wat realistisch is en onderneem actie. Niet trainen geen wedstrijden en liefst tot dat we de piek van dit virus voor bij zijn. Ik begrijp mensen echt niet die het af doen als " een griepje ". Dit gaat zoveel verder. Denk aan jezelf en een ander en laat dat hockey nu eens gewoon voor wat het is.

  1. frans-j

   Dit is een hockeyforum. Mag er niet meer over Hockey gepraat worden?

  2. solo

   Beste..., Als je goed leest oppert Paul alleen maar om mee te denken voor het geval de competitie weer zou beginnen. Als dat al gebeurd. Hij spreekt totaal niet over de gezondheid en vedient ook niet om onterecht beschuldigd te worden. Het is ernstig genoeg wat er aan de hand in in de wereld maar met elkaar in overleg gaan en hopen in betere tijden is niets mis mee. Dus laten we dan ook normaal blijven doen tegen elkaar.

  3. PaulMennink

   Goedemorgen voor het in toom houden van de volksgezondheid, volgt de KNHB de daarvoor gespecialiseerde specialisten. Mijn oproep was bedoeld om een twist te geven aan de in mijn ogen snelle negatieve teneur in de reacties. Het leek me een leuk onderwerp om de kracht van de lezers te bundelen in het vinden van oplossingen (straks als de virus voorbij is). We hebben nu tijd genoeg.

 15. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @frans-j; Natuurlijk mag dat! Maar de mensen die denken dat we na 1 april weer lekker kunnen gaan trainen en hockeyen begrijpen weinig van wat er gaande is. Dit Covid-19 virus is zoals je hierboven ook al kan lezen 30x dodelijker dan een "standaard" griep virus. Dus vergeet de competitie en trainingen maar tot zeker juni juli. In april gaat het echt nog veel erger zijn dan dat het nu al is. Dus lekker over hockey praten prima. zolang je je handen wast en aan de lucht laat drogen, geen direct contact en liefst geen drukke omgevingen opzoekt. Dus hockeyclubs voetbalclubs etc gewoon niet doen!!! Gaat mij om het feit dat mensen hier niet de ernst van de situatie in zien en dat ik die graag even vertel!

  1. solo

   Ah je reageerde al👍

 16. vostammer

  Heeft de hockeybond al een soort van plan om de jeugd de komende maanden “veilige” trainingen aan te bieden?? Of gaan we tot de zomer niks doen met zijn allen? Ik roep op tot creativiteit, en liefst vlot, want dit gaat heel lang duren.

  1. knap

   De hockeybond is niet verantwoordelijk voor kinderopvang noch voor clubtrainingen. Gewoon even geen hockey. En als het beter is om niet te hockeyen tot de zomer om Corona uit te bannen, is dat een wijs besluit.

  2. stekel

   Veronderstelt dat KNHB hier over nadenkt.

 17. Mark Bouwman

  @alsjeopdegoalmiktkanjenooitmissen: kan jij alsjeblieft stoppen met je zwartgallige verhalen. We weten het echt wel. Ga maar op Twitter los, als je het nog verder wilt hypen.

  1. knap

   Hij reageert gewoon. Daar is een forum voor!

 18. bombaliali

  @jvanwestendorp https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

  1. bombaliali

   "This is what you see in the data. China’s fatality rate is now between 3.6% and 6.1%. If you project that in the future, it looks like it converges towards ~3.8%-4%. This is double the current estimate, and 30 times worse than the flu."

 19. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @bouwman: zwart gallige verhalen...? Realiteitsbesef heet dat. Maar nee lekker 1 april weer trainen en spelen is wat iedereen denkt. Nogmaals als we zo doorgaan gaan we Italië taferelen krijgen en misschien wel erger. 84 ziekenhuizen met gemiddeld 15 ic bedden. Rekken som? Plus minus 1260 IC bedden voor 17 miljoen mensen... in Zuid nl wordt al maatregel genomen voor mensen boven 75... die worden geweigerd op ic... zwartgallig??? Realiteit!!! Blijf thuis was je handen zorg voor sociale afstand en zorg voor elkaar! Enige dat ik wil bereiken is dat iedereen zeer bewust is van deze maatregelen. Maar nee er zijn serieus grote groepen mensen die lekker in het café dampend naast elkaar een bier of wijn belangrijker vinden dan gezond zijn! @bouwman succes met trainen en wedstrijden...

  1. knap

   Precies dat. Hockey is een spel. Een leuk spel, waar ook geld in omgaat. Maar in welke verhouding staat dat met het uitroeien van een epidemie waaraan al 20 mensen in Nederland zijn bezweken. En geloof me, het seizoen is afgelopen.


Wat vind jij? Praat mee...