KNHB: competities uitgesteld en clubhuizen dicht tot 7 april

De KNHB heeft het complete competitieprogramma voor alle teams tot 7 april afgelast naar aanleiding van de aangescherpte kabinetsmaatregelen in verband met het coronavirus. Waar de hockeybond eerder al adviseerde de clubhuizen te sluiten voor alle activiteiten, moeten alle sportverenigingen op last van de overheid nu dicht blijven tot 7 april.

De nieuwe maatregelen betekenen dat er een week langer niet wordt gehockeyd dan afgelopen donderdag al werd afgekondigd door de KNHB. De hockeybond maakte vrijdag bekend dat alle teamactiviteiten voor de nationale teams tot 1 april werden gestaakt. Ook die termijn is met een week verlengd. Het spreekt voor zich dat ook de door de KNHB georganiseerde activiteiten gedurende dezelfde periode geen doorgang vinden.

Internationaal besloot de EHL vorige week donderdag het Final 8-event in Amsterdam, dat van 9 tot en met 13 april zou worden gehouden, af te gelasten. De FIH kwam een dag later met het bericht dat er tot 15 april niet wordt gespeeld in het kader van de FIH Pro League.

 

 


11 Reacties

 1. frank-hagemans

  Nu hebben FIH, EHL en KNHB allen 3 volle weken de tijd om alternatieve programma's te ontwikkelen. Wat een weelde!

  1. MIck

   Ben bang dat het hockeyseizoen erop zit

 2. jobe

  Einde seizoen. Volgend seizoen opnieuw starten. Ranglijst zoals nu is eindlijst. We zijn precies over de helft. Laatste ronde niet meetellen, dan heeft iedereen een keer tegen elkaar gespeeld.

  1. Nvanas012

   Zullen clubs blij mee zijn, die de eerste seizoenshelft internationals preventief langs te lijn hielden

 3. ronald

  Playoff toernooi spelen aan de hand van de huidige stand? Nrs 1 t/m 3 tegen nrs 10 t/m 12 uit de hogere poule? Zo iedereen eerlijke kans te promoveren/handhaven, huidige stand zou zo maar vertekend beeld kunnen geven van waar een team aan het einde van het jaar zou staan...

  1. tiemezegelink

   bekijk mijn concept hieronder!

 4. tiemezegelink

  dat is een betere oplossing, zo blijft het spannend en eerlijk! Beter dan op slechts een ranglijst. Maar om day nu in elke klasse te gaan doen lijkt me teveel werk voor de KNHB. Hopelijk kunnen we rond die tijd van het jaar het veld weer op.

 5. jasper1980

  waneer denken julli weer de start te maaken met de kompetie groetjes jasper

 6. reneew

  Waarom tot dinsdag 7 april en niet tot maandag 6 april (of te wel waarom mag er op maandag niets gedaan worden (pasen is een week later)


Wat vind jij? Praat mee...