KNHB: nog geen competitieduels in paasweekeinde

Zelfs als vanaf 7 april weer mag worden getraind, worden in het paasweekeinde (11-13 april) naar verwachting nog geen competitiewedstrijden gespeeld. Ook is het mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd, waardoor er langer wordt doorgespeeld dan normaal. Dat heeft de KNHB zojuist bekend gemaakt via knhb.nl.

Door geen competitieprogramma voor het paasweekeinde vast te stellen, wil de KNHB de teams de kans geven zich voor te bereiden na een lange periode van inactiviteit. De hockeybond maakt wel direct als voorbehoud dat het nog onzeker is óf na 6 april de hockey-activiteiten kunnen worden hervat. ‘De situatie wijzigt op dit moment per dag. Daarom zijn nog diverse scenario’s mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hervatting van de competitie na 6 april, maar ook aan langer uitstel van een herstart’, schrijft de KNHB.

Vragen

Om die reden is het volgens de KNHB, ondanks de vele vragen die er op het bondsbureau binnenkomen, ook nog niet mogelijk om aan te geven hoe en wanneer wedstrijden worden ingehaald.

Eerder al vroeg de KNHB de hockeyverenigingen met klem om per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot 7 april, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen.


24 Reacties

 1. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  Tsjonge jonge jonge.... KNHB... is dit serieus waar jullie je nu druk om maken? Competitie afmaken?? Dit gaat sowieso nog tot na augustus door met het virus. Stop alle competities en pak het volgend jaar gewoon weer op. Kansloos om nu dit jaar nog competitie uit te gaan spelen etc. Niemand kampioen niemand degradeert volgend seizoen opnieuw beginnen en dan zien we wel weer! Stay safe!

  1. osho

   Dat is niet fair richting aanstaand kampioenen. Er moet dan wel iets geregeld worden en naar verwachting kan er in de loop van april wel weer gespeeld worden.

  2. knap

   Niet fair? Er zijn wel belangrijkere dingen.

  3. conegut

   Er zijn zeker belangrijkere zaken. Sport is bijzaak.

 2. MIck

  Haha jij maakt je druk over aanstaande kampioenen, lijkt me echt het minst belangrijke op dit moment. En in welke glazen bol zie jij dat we straks in April weer gaan spelen ?

  1. osho

   We moeten leren leven met dit virus. Met die muur die we gaan bouwen. Er komt geen lock down. Op basis daarvan vermoed ik dat het weer op gang komt. Maar het blijft inderdaad koffie dik kijken.

 3. beauvd

  @Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen Stop eens met de paniekzaaierij hier, gelukkig bepaal jij het beleid niet

  1. knap

   Realisme! Wat heeft dit nou met paniekzaaierij te maken?

 4. jobe

  Lekker belangrijk wie er kampioen wordt. Ik hoop oprecht dat je straks niemand kent die overlijd aan corona. Mocht dit wel zo zijn, ben ik benieuwd of je het nog zo belangrijk vindt. Veiligheid is enige wat telt. Niemand kan in de toekomst kijken, dus druk maken over belangrijkere zaken nu.

 5. Nvanas012

  Wat is er mis met een beetje verder kijken en oplossingen verzinnen om dit seizoen nog te redden, mocht het virus zich uitdunnen? Reageer niet meteen alsof ze achterlijk zijn om daar over na te denken, ik kan ook niet wachten om weer te spelen.

  1. jobe

   Ke hebt hier in ieder geval aangetoond dat jij wel intelligent bent.

  2. MIck

   Daar gaan wij helemaal niet over daar hebben we een bond voor dus waarom zou je dingen gaan verzinnen? Dus ja het voegt allemaal niet zo heel veel toe.Buiten dat veranderd er ongeveer iedere 24 uur iets aan de hele Corona situatie laten we er nou maar rekening meehouden dat er lange tijd niet gehockeyd gaat worden iedere ander scenario is alleen maar meegenomen

  3. SanderE

   @ mIck Wij mogen niet kijken naar een eventuele oplossing voor het afmaken van de competitie wanneer dit überhaupt een scenario zou worden. Jij benadrukt dat wij hier niet over gaan, maar dat dit de taak is van de bond (ik denk overigens dat je gelijk hebt..) Maar ik heb meerdere berichten van jou gezien over keuzes binnen NL mannen team gericht op Caldas of zelfs op de bond gericht. Ik begrijp dat jij hier wel over gaat omdat je er zo wijs over praat? Denk het ook niet toch? Simpele mensen. Met twee maten meten. En maar oordelen en veroordelen. Denk dan voortaan 2x na voordat je wat plaatst.

 6. Nvanas012

  Ik had het ook over de bond die maatregelen aan het verzinnen is😐😐. Denk je serieus dat ik met m’n hockeystick en kladblok voor het kantoor van de KNHB ga staan ofzo, Jobe: Thanks❤️❤️❤️❤️

 7. jacqueline-lucardie

  Knhb doet wat ze kunnen en volgen netjes de voorschriften. Laten we ze daarin ondersteunen. Op dit moment praten ze ook over een langere competitie, maar of dat mogelijk is valt te bezien. Hier in huis fanatieke hockeyers en umpire, maar we zullen het ermee moeten doen.

 8. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @beauvd, totaal geen paniek maar realist! Als de KNHB en andere sport bonden lekker in Mei de wei weer in willen lekker doen! Ik ben daar niet bij en ik hoop met mij toch 95% van alle sportende mensen die nuchter en realistisch nadenken. Misschien als er nu een medicijn in ontwikkeling is dat in Augustus weer langsgaan wat kan gebeuren. Maar een vaccin duurt zeker nog tot einde 2021. Geen paniek maar realist. Gewoon competitie eruit gooien en niets veranderen! September weer kijken waar we staan en dan nieuwe ronde nieuwe kansen. @osho kampioen worden terwijl er rond 50 tot 60 % van Nederland ziek is? Berekend op een dodental van 40.000 tot 80.000 mensen. Maar wordt jij maar lekker kampioen en beloof me dat je het heel uitgebreid gaat vieren!

  1. Nvanas012

   Wordt🥴

  2. SanderE

   @ alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen. Je hebt helemaal gelijk realist. Maar waarom mag er niet over gepraat worden? Wat er nu speelt is heftig en onzeker wat de toekomst brengt. In dat opzicht heb je helemaal gelijk. Hopelijk kijken we alleen wat breder dan deze situatie: de Corona uitbraak. Het raakt nu ons maar ook de hele wereld. Iedereen is onder de indruk/aangeslagen en terecht. Ik ben benieuwd hoe realistisch we zijn als de uitbraak geremd en/of over is. Het is heel heftig en onderschat het helemaal niet maar los van deze uitbraak is er zoveel ellende op de wereld. Nu raakt het ons in Nederland. Iedereen in paniek maar misschien wel voornamelijk eigen belang. Merendeel is nou eenmaal op zichzelf gericht. Hoe triest ook. Maar laten we niet vergeten dat er jaarlijks bv. miljoenen kinderen/mensen overlijden aan voedseltekort. Nee dat speelt niet hier, maar feit dat er nog steeds heel veel mensen overlijden aan voedseltekort zegt genoeg. Hier zijn wij als rijke Nederlanders misschien ook deels verantwoordelijk voor? Maar hier hoor je maar weinig mensen over. Het is geen vergelijking maar het valt mij op dat iedereen nu van alles wilt en vindt terwijl er zoveel schokkende dingen spelen waar nauwelijks aan gedacht wordt. Ook niet in rustigere tijden. Waarom mogen we nu niet praten of speculeren over hoe de competitie (misschien nog) tot een einde gebracht kan worden? Maar over een jaar als deze ellende (hopelijk) voorbij is wel weer over alles-en-nog-wat (kleins) kunnen praten volgens jou? Terwijl er nog zoveel anders speelt in de wereld, maar inderdaad ons niet “direct” raakt. Obv jou berichten hoop ik dat jij je breder inzet dan je directe berichten naar anderen toe betreft het virus. Laat iedereen in zijn waarde. Ook jij weet niet hoe komende weken/maanden zullen gaan lopen.

 9. jarly-brown

  De Bond heeft nog steeds geen oplossing gevonden voor de promotie en degradatie rond de Zaalhockey hoofdklasse en de niet gespeelde nacompetitieronde. Deze inhaalklus wordt een nog grotere. Plan vooruit en stel alternatieve scenario's op dames en heren.

 10. GabyvanHout

  Het zaal hockey blijft zoals het dit seizoen was.

  1. stekel

   in de zaal ;-))

 11. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @SanderE. Je hebt helemaal gelijk! Toch is het feit om over competitie dit jaar na te denken echt een nutteloze besteding van tijd. Dit seizoen is klaar en hopelijk kunnen we met z’n alle in en rond september weer als jonge hinde de wei in... Vaccin of medicijn als oplossing en laten we daar nu op hopen ipv competitie afronden....

 12. frankvansprang

  wat betreft competitie onmiddelijk mee stoppen , laten zoals het nu is ,want dit drama is over 4 weken niet voorbij dit nog zeker meer dan 4 maanden duren en nog wel langer het is jammer maar helaas want gezondheid is veel belangrijker dan je druk maken over kampioen worden of promoveren of degraderen denk er maar over om iedereen gezond te houden want het is voor veel mensen moeilijk om zich in deze moeilijke tijd zich aan de regels te houden

 13. mark-j

  Dit seizoen is over..... helaas.... Het is maar hockey..... In augustus begint het gewoon weer. Vele mensen zijn helaas overleden en anderen zijn ziek al dan niet door Corona en wellicht ernstiger.... Het is maar hockey......


Wat vind jij? Praat mee...