Kijk rond in het nieuwe Wagener Stadion: een 3D-tour!

Op het hockeycongres in Utrecht presenteerde de KNHB zaterdagmiddag een virtuele rondleiding door het nieuwe Wagener Stadion. ‘Deze 3D-tour geeft een behoorlijk realistisch beeld van hoe straks de hoofdtribune er van binnen en buiten gaat uit zien. Met deze video van ons architectenbureau IAA gaat de nieuwe hoofdtribune steeds meer leven’, aldus Joost Vettorato, manager evenementen bij de KNHB. 

Sinds juni 2016 wordt er in het Amsterdamse Bos keihard gewerkt aan de bouw van de nieuwe versie van het nationale hockeystadion. En de planning is strak, want het nieuwe Wagener vormt komende zomer van 18 tot en met 27 augustus het decor voor het Europees kampioenschap voor dames en heren. Eind juni moet de hoofdtribune opgeleverd worden.

Iets achter op schema

Vettorato, die namens de hockeybond nauw betrokken is bij de bouw van de nieuwe hockeytempel, zegt over de voortgang van de bouw: ‘Op dit moment lopen we wat achter op schema. De aannemer heeft aan het begin van de bouw wat tijd verloren door de bodemgesteldheid van de bouwput. Extra drainage was nodig voordat gestart kon worden. Inmiddels is de vloer in zijn geheel gestort en de keerwanden gaan vanaf volgende week geplaatst worden. Eindelijk uit de grond.’

Hopen op zachte winter

De tegenslag aan het begin van de bouw zorgt ervoor dat Vettorato deze winterdagen met grote belangstelling de weerberichten in de gaten houdt. ‘Op dit moment wordt er ondanks de lichte vorst nog gewoon doorgewerkt. Uiteraard hoop ik dit jaar echt niet op een Elfstedentocht, want dan krijgen we een flink probleem met de planning. Hopelijk ligt de winter snel achter ons.’

Lees ook

Alles over het EK 2017 in Amsterdam

Bekijk ook

 

 


1 Reactie

  1. Topkeepertje

    Op het eerste gezicht ziet het er mooi uit en het is natuurlijk een hele verbetering maar ik ben bang dat het door de open hout partij die de hoofdtribune omhuld het wel aardig zou kunnen gaan tochten . Verder is te hopen dat de 3 andere tribunes in de zelfde stijl vernieuwd gaan worden zodat het echt één geheel wordt . Verder is het te hopen dat er beneden 1 à 2 koffie verkooppunten komen zodat je niet elke keer naar het clubhuis moet lopen of naar de 1e verdieping . Ik vraag me ook af of er een lift inzit zodat mensen die moeilijk ter been zijn ook makkelijk boven in de "kantine" kunnen komen . Verder mis ik in de kleedkamers een paar wasbakken , één lijkt me echt te weinig . Verder mis ik in het hele "gebouw" foto' s van oud Nederlands XI-tal spelers M/V die Hockey groot hebben gemaakt , tegelijk vrolijkt dat het "gebouw" op .


Wat vind jij? Praat mee...