KNHB publiceert ‘voorlopige’ speeldagenkalender 2020/2021

De KNHB heeft zojuist de ‘voorlopige’ speeldagenkalender voor het seizoen 2020/2021 gepubliceerd voor de senioren, jeugd en jongste jeugd. De hockeybond zegt er nadrukkelijk bij dat de kalender onder groot voorbehoud is, ‘omdat op dit moment niet duidelijk is wanneer alle sportactiviteiten weer mogen worden hervat’. Vanwege het ontbreken van duidelijkheid over de internationale hockeykalender, kan de bond geen concept speeldagenkalender voor de Hoofdklasse tot en met Eerste Klasse voor standaardteams plus bekercompetities bekend maken.

Ondanks alle onzekerheden als gevolg van het coronavirus ontvangt de KNHB veel vragen over de speeldagenkalenders voor het seizoen 2020-2021, vertelt Leon Rutten, manager Competitiezaken en Arbitrage. ‘Veel clubs kijken toch vooruit naar volgend seizoen en zijn voor hun planning benieuwd naar de speeldagenkalender. Die hebben wij in concept gereed en delen we daarom nu met de verenigingen. De data zijn met een grote slag om de arm, omdat we nu niet weten hoe de situatie rond corona dan is. Mochten er restricties zitten aan de mogelijkheden, dan spelen we daarop in en passen we indien nodig de speeldagenkalenders aan.’

In de concept kalender heeft de hockeybond voor de jeugd de eerste speeldag gepland op zaterdag 29 augustus voor de hoogste A en B-jeugdcompetities. Een weekend later, op zaterdag 5 en zondag 6 september, starten de jongste jeugd, de andere jeugdteams en seniorenteams uitkomend in de Bondscompetitie en Districtscompetities.

Hoofdklasse

Voor publicatie van de speeldagenkalender voor de standaardteams uitkomend in de Hoofdklasse tot en met de Eerste Klasse plus de Gold Cup en Silver Cup is de hockeybond onder meer afhankelijk van de FIH en EHF. De Internationale hockeybond moet op de kalender een plek inruimen voor onder meer de FIH Pro League, de Europese hockeybond heeft onder meer voor de jaarlijkse EHL voor clubteams en het Europees Kampioenschap, dat nu nog voor augustus 2021 in Amsterdam in de planning staat, ruimte nodig. Door het verplaatsen van de Olympische Spelen naar juli/augustus 2021 is dat EK in de knel gekomen.

Rutten: ‘We zijn in overleg met de internationale bonden om te komen tot een planning. Maar ik kan op dit moment nog niet aangeven wanneer daar meer duidelijkheid over is te geven.’


2 Reacties

  1. solo

    Ik hoop dat we dan alweer mogen!

    1. Eko1001

      En anders maar in IC-kleding in teamkleuren.


Wat vind jij? Praat mee...