Madeleine Buise en Marten Eikelboom in bondsbestuur

Madeleine Buise en Marten Eikelboom treden toe tot het bondsbestuur van de KNHB. Zij werden zaterdag op de Algemene Ledenvergadering gekozen als vervangers van Madeleine Bakker en Stephan Veen. 

Oud-international Eikelboom krijgt in het bondsbestuur de portefeuille Tophockey Heren. Zijn voorganger Veen blijft nog verantwoordelijk tot en met de Spelen in Tokio van deze zomer, daarna neemt Eikelboom het voor in ieder geval de komende drie jaar over.

Marten Eikelboom (47) speelde 169 interlands (54 doelpunten). Hij startte zijn hockeycarrière bij Hattem, waarna hij op 21- jarige leeftijd de overstap maakte naar Amsterdam waarmee hij vier landstitels won. Met het Nederlands Elftal nam hij deel aan twee Olympische Spelen. In 2000 won hij goud in Sydney en in 2004 behaalde hij zilver in Athene. Ook speelde Marten twee wereldkampioenschappen en won hij vier keer de Champions Trophy met het Nederlands Elftal.

Op archieffoto Stephan Veen (wit shirt), Marten Eikelboom (rechts van hem), helemaal rechts Sander van Heeswijk, links Piet Hein Geeris. Foto: KNHB

Op bestuurlijk vlak heeft Marten op verschillende plekken ervaring opgedaan. Hij was lid van de Atletencommissie van zowel NOC*NSF als de FIH (2004-2007), bestuurslid bij de spelersvakbond NL Sporter (2006-2011) en bestuurslid Tophockey bij Amsterdam (2008-2012).

Madeleine Buise

Buise wordt bestuurslid Competitiezaken en Hoofdklasseaangelegenheden. Zij was actief geweest als manager van HGC Dames 1 (1989-1991) en HGC Heren 1 (1998-2000 en 2015-2018). Daarnaast was Buise op bestuurlijk niveau actief in de Commissie Tophockey (2000-2019), als vice-voorzitter (2000-2005) en als voorzitter (2007-2011).

Madeleine Buise. Foto: Koen Suyk

Buise was ook jarenlang voorzitter en boegbeeld van de Hoofdklasse Hockey CV (HHcv; 2011-2019), de belangenvereniging van de hoofdklasse-clubs. Vanuit die rol was zij de afgelopen vijf jaar ook voorzitter van de Competitietafel van de HHcv en is zij sinds 2019 vertegenwoordiger bij de European Hockey Club Association (EHCA) namens de Nederlandse verenigingen.

Bakker ere-lid KNHB

Madeleine Bakker, die negen jaar lang deel uit maakte van het bondsbestuur, tijdens de ALV benoemd tot erelid van de KNHB. Voorzitter Cornelissen roemde haar verdiensten voor de hockeysport.

Madeleine Bakker krijgt het lintje als erelid opgespeld door haar man Hans. Foto: Koen Suyk

De ALV herbenoemde zaterdag ook voorzitter Erik Cornelissen en Catrien Zijlstra voor een nieuwe periode van drie jaar. Het KNHB-bestuur heeft hierdoor de volgende samenstelling:

Erik Cornelissen (voorzitter)
Catrien Zijlstra (secretaris)
Mark Pel (penningmeester)
Victor Brouwer
Madeleine Buise
Marten Eikelboom
Peter Elders
Renske van Geel
Stephan Veen (tot november 2021)


1 Reactie

  1. unplugged

    Het wordt toch wel betaald hè ?


Wat vind jij? Praat mee...