Met ‘Mixed Reality’ zit jij tijdens EK in kleedkamer met Marloes of Billy

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft samen met Appmanschap speciaal voor de Rabo EuroHockey Championships 2017 een Virtual Reality Experience ontwikkeld. In de tot green room ingerichte stand van OranjeHockey kunnen fans zich tijdens het toernooi in de kleedkamer van het Nederlands Elftal Dames en Heren wanen.

De bezoekers van het EK kunnen middels een Virtual Reality-bril een kijkje nemen in de virtuele kleedkamer van het Wagener Stadion, waar Nederlands elftal-spelers Marloes Keetels en Billy Bakker zich voorbereiden op hun wedstrijd. In deze kleedkamer, gebaseerd op de echte kleedkamer van het Wagener Stadion, is het mogelijk om rond te lopen, virtuele attributen op te pakken en te hockeyen met een virtuele bal. Ter afsluiting van het bezoek aan de virtuele kleedkamer gaan de fans op de foto met de virtuele Marloes of Billy.

Eerder ontwikkelde Appmanschap en de KNHB samen de OranjeHockey- en de hockey.nl-app. De KNHB vroeg Appmanschap ter gelegenheid van de Europese Kampioenschappen een speciale fanbeleving te creëren. Om deze nieuwe, virtuele ervaring te maken, gebruikte Appmanschap verschillende nieuwe technieken. Van beide internationals is in Duitsland een fotorealistisch 3D-model gemaakt. De combinatie van realistisch beeld en geluid, aangevuld met de mogelijkheid ook daadwerkelijk te kunnen hockeyen in de virtuele wereld en een foto te maken met de virtuele Marloes Keetels of Billy Bakker, zorgt voor een ervaring die op een aantal onderdelen verder gaat dan Virtual Reality en daarom Mixed Reality genoemd wordt.  

De Rabo EuroHockey Championships 2017 vinden van 18 tot en met 27 augustus plaats in het Wagener Stadion in Amsterdam. De speciale OranjeHockey stand bevindt zich direct naast de nieuwe hoofdtribune van het stadion tegenover de adidas-stand.

 


Wat vind jij? Praat mee...