Mijntje Donners twijfelde lang over bestuursfunctie KNHB

Mijntje Donners heeft lang getwijfeld voor ze de functie van bestuurslid Tophockey Dames bij de KNHB accepteerde. De 42-jarige Brabantse vond het moeilijk haar club Den Bosch, waar ze dezelfde functie bekleedde, achter te laten. Zo vertelt ze in een interview met hockey.nl.

Erik Cornelissen, voorzitter van de KNHB, vroeg haar voor de zomer als opvolgster van de vertrekkende Marjolein Bolhuis-Eijsvogel. ‘Ik vond het natuurlijk een eer, maar in de weken erna heb ik vaak getwijfeld of ik het zou doen. Vaak dacht ik: ik blijf bij Den Bosch, we zijn hier met iets moois bezig, dat wil ik afmaken. Ik weet hoe lastig het is om de juiste persoon te vinden die het gaat overnemen. Maar uiteindelijk wist ik ook: iedereen is vervangbaar’, zegt Donners.

Uitdaging

En dus stemde ze in. Donners: ‘Wat we in Den Bosch hebben bereikt, is natuurlijk supergaaf. Maar je bent maar een kleine radar in het geheel van het Nederlands hockey. Ik vind het een uitdaging om te kijken wat ik kan toevoegen aan het hockey in heel Nederland. Bij de bond leiden we zelf geen spelers op, maar we kunnen clubs wel ondersteunen. We willen meer winnaars, die visie kunnen we overdragen op de clubs. De KNHB leidt wel trainers op, daar kunnen we ook de visie doorvertalen. Via de KNHB kom ik ook in aanraking met internationaal hockey. Mijn wereld wordt groter. Net als toen ik als speler van Den Bosch international werd.’

Donners speelde 234 interlands voor het Nederlands Elftal waarin ze 97 doelpunten maakte. Met de Oranje Dames behaalde ze onder meer eenmaal zilver (2004) en tweemaal brons (1996, 2000) op de Olympische Spelen en tweemaal zilver op de Wereldkampioenschappen (1998 en 2002). Met Den Bosch Dames 1 is ze tussen 1998 en 2007 tienmaal landskampioen geworden en acht keer Europees kampioen. Ze is in het dagelijks leven als Senior Operationeel Manager bij Randstad verantwoordelijk voor zes vestigingen.

Lees het hele interview: Mijntje Donners pleit voor meer hockeysters met geschaafde knieën


Wat vind jij? Praat mee...