Renske van Geel opvolger Mijntje Donners als bestuurslid Tophockey

Voormalig international Renske van Geel is woensdagavond op de Algemene Ledenvergadering benoemd tot opvolger van Mijntje Nierman-Donners als bestuurslid Tophockey Dames van de KNHB. Donners heeft een termijn van drie jaar in het bestuur gezeten en was niet herkiesbaar.

Van Geel (34) begon haar hockeyloopbaan bij MEP, speelde vervolgens bij Den Bosch, SCHC en Laren. Met Den Bosch werd Van Geel twee keer landskampioen. De verdediger speelde veertien interlands voor het Nederlands elftal uit, waarin ze niet tot scoren kwam. Wel won ze onder meer goud op het EK 2009 in Amsterdam. In 2013 beëindigde Van Geel haar spelerscarrière.

Van Geel is sinds 2018 teammanager bij Jong Oranje Heren. Die functie legt ze neer nu ze is benoemd tot bestuurslid Tophockey Dames. Volgens het bestuur van de KNHB maakt de combinatie van ervaring binnen de hockeysport – als Hoofdklasse-speelster, international en teammanager bij Jong Oranje – en de kennis en ervaring opgedaan in haar werkzaamheden bij de Rijksoverheid van Van Geel een waardevolle aanvulling binnen het bestuur.

Renske van Geel in het shirt van Oranje. Foto: KNHB

Prijzen Donners

Met Donners, die in 2016 Marjolein Bolhuis-Eijsvogel opvolgde, als bestuurslid Tophockey Dames wonnen de Oranje Dames achtereenvolgens het EK 2017, het WK in 2018, de Champions Trophy in 2018, de FIH Pro League in 2019 en het EK 2019.

Met de verkiezing van Van Geel ziet de samenstelling van het KNHB-bestuur er als volgt uit:

Bestuursleden Aftredend
Eric Cornelissen (voorzitter) 2021
Catrien Zijlstra (secretaris) 2021
Mark Pel (penningmeester) 2022
Madeleine Bakker-Smit 2021
Victor Brouwer 2020
Peter Elders 2022
Renske van Geel 2022
Stephan Veen 2020

9 Reacties

 1. pacoh

  Hoe zo na 3 jaar niet herkiesbaar? Ze heeft zich zelf niet herkiesbaar gesteld voor een nieuwe termijn. Volgend jaar in ieder geval Veen van het pluche af

  1. maartjeklein

   En hopelijk niet herkiesbaar

 2. gaston-orozco

  Als u zo veel om de status van hockey geeft, waarom weet u dan niet de exacte regels over de samenstelling van het bestuur? Typisch - veel klachten, maar je wilt niet actief zijn in hockey en wat werk doen.

 3. ericst29

  Veen verbindt ongetwijfeld zijn aanblijven aan de te behalen successen van de Oranje heren volgend jaar; de kans derhalve dat hij vertrekt, lijkt levensgroot.

 4. gaston-orozco

  Als je verandering wilt, moet je echt iets doen. Klagen hier krijg je niets. Knhb heeft regels en voorschriften. Het is geen privé-leengoed. Ga lid worden van een organisatie die op het bestuur kan stemmen. Stem dan op iemand die je leuk vindt. Anders klink je gewoon zielig.

 5. gaston-orozco

  Precies iets wat een luie persoon zou zeggen. Goed gedaan met je complottheorieën.

 6. pacoh

  @g-hockeyfan, wat bazel je allemaal KNHB statuten artikel 14-7. 7. Bondsbestuursleden worden benoemd voor de duur van drie jaar. Elk bondsbe- stuurslid treedt aldus af in de algemene vergadering, volgend drie jaar na die waarin zijn benoeming plaatsvond, volgens een door het bondsbestuur op te stellen rooster van aftreden. Een aftredend bondsbestuurslid defungeert en het nieuw benoemde bondsbe- stuurslid treedt in functie onmiddellijk na afloop van de algemene vergadering waarin de benoeming plaatsvond. Een aftredend bondsbestuurslid is ten hoogste twee maal herbenoembaar, telkens voor een periode van drie jaar. Het bondsbestuur kan, in bijzondere omstandigheden, besluiten dat een bondsbestuurslid voor een derde maal herbenoembaar is, echter voor een periode van maximaal één jaar.

 7. gaston-orozco

  Bedankt voor de informatie. Ik weet zeker dat het informatief was voor de mensen die verandering willen, maar nog steeds te lui zijn om er iets aan te doen. Leuke verwijderde reactie @ericst29.

 8. ericst29

  G, hersens, vraag jij de redactie hier even waarom ze het nodig vinden om reacties te verwijderen. Alles wat ik hier schrijf, meen ik en kom ik niet meer op terug, denker...


Wat vind jij? Praat mee...