#SamenSterker: deel mooie initiatieven om verbinding te houden

Abcoude feliciteert haar jarige leden online, de seniorenteams van Venray delen hun kennis en ervaring met de jeugdteams, Spitsbergen houdt een online pubquiz voor alle leden en bij HOD doen de leden mee aan een woonkamerbingoshow. Het zijn slechts enkele van de mooie initiatieven die de hockeyclubs in deze coronaperiode hebben bedacht om de verbinding met hun leden te houden. 

Onder #SamenSterker is de KNHB een actie gestart om clubs te stimuleren meer ideeën te bedenken en deze te delen met de andere hockeyclubs in Nederland. De hockeybond heeft een speciale actiepagina ingericht waarop initiatieven worden gedeeld. ‘We laten zien dat Nederland een hockeyland is en we zorgen er samen voor dat mensen trots zijn om een hockeyer te zijn’, schrijft de KNHB op de landingspagina.

De campagne, die duurt zo lang het coronavirus in Nederland rondwaart, wordt aangejaagd door middel van het nummer Sterker dan alleen van zangeres Do. Dit was de officiële titelsong van het Europees kampioenschap hockey dat in 2017 in het Wagener Stadion werd gehouden.

KNHB mailt alle leden: volhouden

Om de leden en vrijwilligers van de 323 Nederlandse clubs op te beuren in deze lastig tijd, heeft de KNHB ze zaterdag allemaal een mail gestuurd met de video. De bond schrijft in de begeleidende tekst: ‘Met deze video willen we je een hart onder de riem steken. Laten zien waar we het met elkaar voor doen: de mooie momenten, samen op een veld staan, samen strijden voor een overwinning en samen de derde helft vieren. Sport heeft ons geleerd om er na een tegenslag te staan als een team. Als we nu volhouden, komen we samen keihard terug!’


4 Reacties

 1. hockeymundo

  Hartstikke leuk 👍

 2. hockeymundo

  Zou ook leuk zijn dat ouders wel weer naar hun eigen kids mogen kijken die op de club tegen andere teams van de club spelen. Langs de lijn is ruimte genoeg om afstand te houden. Ik zie hierin 0 risico.

  1. walter-driehuis

   Zullen we starten met de senioren eerst weer te laten trainen enzo voor we over de ouders enzo beginnen? 😇

 3. hockeymundo

  Ja senioren kunnen ook wel weer trainen lijkt me, dat is een gereguleerde bijeenkomst waarvan je weet uit wie de groep bestaat.


Wat vind jij? Praat mee...