Voorlopig ontwerp Wagener Stadion gepresenteerd

Op de Algemene Vergadering van de KNHB op 24 november is het concept ontwerp van het te renoveren Wagener Stadion gepresenteerd. Het Wagener Stadion wordt gerenoveerd, de hoofdtribune volledig  vernieuwd.

Volgens de planning wordt het ontwerp in december definitief vastgesteld. In juni 2016 start de sloop van de huidige tribune. De nieuwe tribune moet in juli 2017 gereed zijn voor het EK.

Het ontwerp is van IAA Architecten.

 


2 Reacties

  1. mathijsvonkonigslow

    Erg spannend is het allemaal niet. Vier recht-toe-recht-aan tribunes, dus ook geen echt stadion. Als de achter- en zijwanden van de hoofdtribune net zo open zijn als op de plaatjes, kan het bij stevige wind nog wel een gure sfeer oproepen. Het dak van de tribune lijkt mij zeer geschikt voor zonnepanelen, waarmee de kosten van de veldverlichting verlaagd kunnen worden. Goede reden om te overwegen om ook (de) andere tribunes te voorzien van een dak met zonnepanelen. Dan kan er misschien zelfs veldverwarming bij.

  2. FrankVerweijen

    Sluit mij volledig aan bij de vorige briefschrijver. In eerste blik een fantasieloos ontwerp, zonder een sprankje verbeelding. Dit wordt een gemiste kans.


Wat vind jij? Praat mee...