Play-offs Landelijk A: Pinoké JA en Kampong JA1 naar finale

In de play-offs om het landskampioenschap in de A-jeugd worden vandaag de 2e wedstrijden in een best-of-three gespeeld. Bij de jongens spelen Pinoké en kampong de finale. Bij de meisjes bereikte Amsterdam de eindstrijd. Wie de tegenstander is wordt morgen in een derde en beslissend duel uitgevochten tussen Tilburg en hdm.

Aanvullingen/foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl

Bekijk hier de uitslagen van de 1e wedstrijd

Kampong JA1-Almere JA1 3-0

Kampong kan zich gaan opmaken voor de strijd om de landstitel. De Utrechters rekenden in twee duels af met Almere. Na de 2-0 zege vorige week was Kampong zaterdag voor eigen publiek met 3-0 te sterk voor de Almeerders.

Jelle Phijffer opende de score, waarna Teun Kropholler uit een corner de 2e treffer voor Kampong maakte. Jip Janssen besliste het duel definitief door raak te schieten vanaf de strafbalstip.

1-0 Jelle Phijffer
2-0 Teun Kropholler (sc)
3-0 Jip Janssen (sb)

Pinoké JA1-Breda JA1 6-1

Kampong treft net als vorig jaar Pinoké in de finale. De Steekneuzen waren in twee wedstrijden veruit de bovenliggende partij. In Breda had de ploeg al met 4-0 gewonnen. Op eigen veld werd het zelfs 6-1, na een 4-0 ruststand. Matis Papa nam de helft van de productie voor zijn rekening. De andere treffers kwamen op naam van Derck de Vilder (2x) en Louis Schols. Niels Swinkels deed iets terug voor Breda.

‘We hebben een fantastische eerste helft gespeeld’, zegt coach Rick van Domburg Scipio van Pinoké. ‘In balbezit hebben we echt een clinic in positiespel gegeven. Dat was een feest om te zien. In de tweede helft hebben we dat niet niveau niet meer teruggepakt. We verloren iets van grip en de laatste 15 minuten waren niet spectaculair. We gingen wat gecontroleerder spelen en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Maar met het tempo voorwaarts en de combinatie naar voren ben ik heel blij.’

Amsterdam MA1-Den Bosch MA1 3-2 na verlenging

Amsterdam bereikte de eindstrijd door Den Bosch, verliezend finalist vorig jaar, pas na de verlenging op de knieën te krijgen. De beslissing viel in de tweede helft van de verlenging. De toegekende strafbal werd door Yasmin Geerlings benut.

Den Bosch, dat de eerste wedstrijd met 1-0 had verloren, kwam op voorsprong door een rake strafcorner van Yibbi Jansen. Merel Goenee maakte gelijk, waarna Den Bosch opnieuw aan de leiding kwam door Jansen. Ze was weer trefzeker uit een strafcorner. Catrien Stolle tekende voor de 2-2. Dat was ook de stand na de reguliere speeltijd.

In de eerste verlenging werd niet gescoord, waarna Geerlings vanaf de strafbalstip Amsterdam naar de finale schoot.

0-1 Yibbi Jansen (sc)
1-1 Merel Goenee
1-2 Yibbi Jansen (sc)
2-2 Catrien Stolle
3-2 Yasmin Geerlings (sb)

Tilburg MA1-hdm MA1 3-1

Tilburg heeft een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen tegen hdm, de landskampioen van vorig seizoen. De Haagse ploeg won vorige week in eigen huis met 2-0, maar dolf zaterdag het onderspit. Het werd in Tilburg 3-1.

Titelverdediger hdm had de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen en leek op weg ook het tweede duel in haar voordeel te beslissen. Bente Backers zette de Haagse ploeg op voorsprong. Tilburg slaagde erin het duel om te draaien. Imme van Es maakte gelijk, waarna Dieuwertje Aarts de Tilburgsen aan de leiding bracht. Van Es bepaalde met haar 2e doelpunt de eindstand op 3-1.

Hierdoor wordt morgen in Tilburg een derde en beslissende wedstrijd gespeeld voor een plek in de finale, waarin volgende week in Den Bosch Amsterdam wacht.

0-1 Bente Backers
1-1 Imme van Es
2-1 Dieuwertje Aarts
3-1 Imme van Es