Play-offs Landelijk A: hdm MA1 naar finale

De meisjes van hdm spelen volgende week om de landstitel bij de A-jeugd tegen Amsterdam MA1. In de derde en beslissende wedstrijd van de halve finale van de play-offs won de Haagse formatie zondag pas na shoot-outs van Tilburg MA1. Na de reguliere speeltijd en 2 keer 7,5 minuut verlengen was de stand 2-2.

Aanvullingen/foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl

Bekijk hier de uitslagen van de 1e wedstrijd

Bekijk hier de uitslagen van de 2e wedstrijd

Tilburg MA1-hdm MA1 2-2 hdm wint na shoot-outs

De derde wedstrijd in de halve eindstrijd was noodzakelijk nadat Tilburg zaterdag in eigen huis de stand in de best-of-three op 1-1 had gebracht na de 3-1 zege op hdm, dat de eerste wedstrijd met 2-0 had gewonnen.

Net als gisteren opende hdm de score. Nina van der Marel bracht de Haagse ploeg aan de leiding Tilburg knokte zich terug en draaide de achterstand om in een voorsprong. Na de gelijkmaker van Anne-Fleur Oonk scoorde Bibi Testing vanaf de strafbalstip.

Vervolgens kreeg de Tilburgse ploeg de uitgelezen mogelijkheid om het duel voortijdig te beslissen. Een cornervariant leidde tot een strafbal, die echter werd gestopt door de hdm-keepster.

Het bleek een dure misser, want vlak voor tijd maakte hdm via Jip Dicke gelijk, waardoor er moest worden verlengd. In de extra tijd wisten beide ploegen niet te scoren. Shoot-outs brachten uiteindelijk de beslissing. Na vijf pogingen van beide ploegen was de stand 3-3, waarna hdm in de sudden death van de serie iets koelbloediger was.

‘Ik ben enorm trots op mijn ploeg’, zegt hdm-coach Lennard Poillot, ‘dat ze zich binnen 24 uur van een matte wedstrijd hebben hersteld en in een vechtmachine zijn veranderd. Het was een spannende wedstrijd, maar ook een lastige wedstrijd. Tilburg is een goede ploeg en speelt organisatorisch goed.’

‘We kwamen op voorsprong, maar het lukte niet om door te drukken. Aan het einde van de tweede helft moesten we een doelpunt maken en toen we die scoorden, viel er een last van ons af. Dan is het mooi om te zien dat een speelster van meisjes C de 2-2 maakt. En de shoot-outs vonden we eigenlijk wel leuk, omdat we dat goed kunnen.’

0-1 Nina van der Marel
1-1 Anne-Fleur Oonk
2-1 Bibi Testing (sb)