KNHB maakt poule-indelingen voor O18-jeugd bekend

De competitieleiding van de KNHB heeft vanmiddag de poule-indelingen van de Landelijke competitie, Super en Subtopklasse voor de O18-jeugd bekendgemaakt voor het vervolg van dit seizoen.

De Landelijke poules zijn volledig ingedeeld op basis van rating en van een zogenaamde slangverdeling. Dat wil zeggen de sterkste in een poule, de op een na sterkste in de volgende poule etc. Op basis van input van voorgaand seizoen en om de grootste reisafstanden te voorkomen, is in de Super O18 competitie deze slangverdeling niet volledig gevolgd.

Teams worden maximaal twee posities naar links of rechts in die slang geplaatst om zo qua sterkte nog steeds poules te creëren die nagenoeg gelijk zijn maar waarbij wel extreme reisafstanden zoals Groningen-Maastricht worden voorkomen. Na komend seizoen zal dit worden geëvalueerd.

Poule-indelingen O18-jeugd 2022-23


9 Reacties

 1. robdux

  Graag meer uitleg over rating en slangbeweging. Niemand snapt daar wat van.

  1. nic-vis

   Lekker hockeyen komt allemaal goed

 2. sanderwiggers

  Zou goed geweest zijn als de poule-indeling ook op rating gepubliceerd zou zijn ipv alfabetische volgorde. Interessant immers om - bij de evaluatie - te kunnen checken of de eindstand straks enigszins overeenkomt met de rating.

 3. sanderwiggers

  Tweede vraag: ik dacht dat de Supercompetitie uitsluitend openstond voor eerstelijns teams. Nu zie ik dat R’dam O18-2 op Super niveau is ingedeeld. Is dat principe laten varen of heeft dat nooit bestaan en was het altijd al mogelijk om je als tweedelijns team te plaatsen voor de Supercompetitie?

  1. quintendeboer1gmail-com

   Dat is nu sinds 3 jaar ongeveer. Helaas..

  2. paulvanbeuzekom

   Dit kan sinds seizoen 2019-2020! Zoek op ‘Aanpassingen topcompetities A- en B-jeugd’

 4. paulvanbeuzekom

  Dit kan sinds seizoen 2019-2020! https://hockey.nl/nieuws/jeugd/aanpassingen-topcompetities-a-en-b-jeugd/

 5. BoudewijnHuberts

  Hoe werkt die rating i.c.m. Slangverdeling? Nu zitten de winnaars van voorronde poules A en B bijvoorbeeld bij elkaar??? Zowel bij jongens als Meisjes 0-18 lijkt er veel verschil te zitten in de zwaarte van de poules…..

  1. robdux

   De zwaarte is onevenredig bij zowel jongens als meisjes. Is gewoon echt niet goed. Als je je een beetje verdiept in jeugdhockey, had je hier wat als bond wat aan kunnen doen. Dit moet echt anders in de toekomst.


Wat vind jij? Praat mee...