Landelijk A: Den Bosch en hdm delen de punten in topper

In de tweede speelronde van Landelijk A sneuvelden een aantal honderd procent scores. Zo won Tilburg MA1 van mede-koploper Amsterdam en in poule II van jongens A werd driemaal de eindstand van 2-2 genoteerd. Hieronder de uitslagen van de tweede speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

In poule I bij de meisjes A heeft Tilburg goede zaken gedaan in de top van het klassement. De Brabanders wonnen nipt van Amsterdam, dat vorige week de eerste wedstrijd won, en staan nu alleen bovenaan. Dit komt mede vanwege het feit dat HGC een punt overhield aan het treffen met verdedigend landskampioen hdm. SCHC sluit netjes als derde aan in de ranglijst na een simpele 0-3 overwinning tegen Wageningen. Groningen noteerde dit weekend de eerste driepunter door met 1-0 te winnen van Push.

Foto voorafgaand aan HGC MA1 – hdm MA1. Bron: Rob Keijser

Foto voorafgaand aan HGC MA1 – hdm MA1. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

Koplopers Den Bosch en Laren maakten in de tweede speelronde ook geen fout. De Brabanders hielden drie punten over aan een bezoekje bij Gooische: 2-4. Laren daarentegen won met 3-6 in en tegen Zwolle, na een 0-4 voorsprong. Een late comeback zat er echter niet in voor de Zwollenaren. Bloemendaal won op bezoek bij Cartouche met 2-3 en de Limburgse derby tussen Weert en Maastricht eindigde in een 1-1 gelijkspel. Den Bosch moet volgende week winnen van achtervolger Bloemendaal om de ongeslagen status behouden. Laren ontvangt in dat weekend Weert.

Actiefoto van Zwolle MA1 – Schaerweijde MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van Zwolle MA1 – Schaerweijde MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

Rotterdam en Oranje-Rood blijven voorlopig ongeslagen in poule I. De Rotterdammers wonnen met 4-0 van Union, terwijl de Eindhovenaren weinig moeite hadden met MOP (2-5). Kampong haalde uit tegen Groningen en noteerde een uitslag van 8-1 in eigen huis. Rood-Wit en Victoria moesten genoegen nemen met een punt na een 2-2 gelijkspel.

Jongens A – Poule II

Den Bosch en hdm, de twee koplopers na de eerste speelronde, troffen elkaar dit weekend in Den Haag, waarbij beide ploegen uiteindelijk genoeg moesten nemen met een gelijkspel. Tot twee maal toe kwamen de Bosschenaren op voorsprong, maar de Haagse ploeg toonde veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd. Laren en Bloemendaal konden daardoor profiteren en weer op gelijke hoogte komen met de twee koplopers, maar beide ploegen speelden eveneens met 2-2 gelijk. Bloemendaal deed dit tegen Nijmegen, terwijl Klein Zwitserland Laren op dezelfde eindstand hield. De wedstrijd tussen Push en Schaerweijde werd na een aantal minuten gestaakt na een zware blessure bij de ploeg uit Zeist. De wedstrijd wordt ergens verder in het seizoen uitgespeeld.


1 Reactie

  1. gert18

    Foto’s MA1 Zwolle is tegenstander MA1 Laren


Wat vind jij? Praat mee...