Landelijk A: doelpuntrijke duels in poule I

De landelijke competitie bij de jongens en meisjes A is dit weekend afgetrapt, met hdm, Zwolle, Laren (beide Meisjes A), Oranje-Rood en hdm (beide Jongens A) die zich als eerste koploper mogen noemen. Hieronder de uitslagen van de eerste speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

Landskampioen hdm begon aan het reguliere seizoen met een ruime overwinning en sluit de eerste speelronde af als de koploper in poule I. De Haagse formatie won thuis met 5-2 van Groningen, met een hattrick voor aanvaller Jip Dicke. Amsterdam won eveneens met drie doelpunten verschil (3-0), maar scoorde minder dan hdm. Daar nog achter zit Tilburg, dat in de aftrap van het reguliere seizoen de Bredase buurman Push verraste met 0-2. HGC hield een punt over na een 3-0 achterstand tegen SCHC: 3-3.

Feline Engelkes (HGC) scoort de gelijkmaker (3-3) tegen SCHC MA1. Foto: Rob Keijser

 

 

 

Meisjes A – Poule II

In de tweede poule delen twee teams met hetzelfde doelsaldo de eerste plaats. Zwolle won met 6-2 van Maastricht, terwijl Laren dezelfde score noteerde in het duel tegen Cartouche. Den Bosch, verliezend finalist in het Wagener Stadion vorig seizoen, opende het seizoen met een 4-1 overwinning op Weert. Het duel Bloemendaal tegen Gooische leverde geen winnaar op: 1-1. Volgende week gaat Laren op bezoek bij mede-koploper Zwolle.

Zwolle MA1. Foto: Matthé Schuurmans

 

 

 

Jongens A – Poule I

Aan doelpunten geen gebrek in de eerste speelronde van poule I bij de jongens A: elk team wist minstens drie doelpunten te maken, met spectaculaire resultaten als gevolg. Uiteindelijk is het Oranje-Rood dat op basis van gemaakte doelpunten de koppositie pakt. De Eindhovenaren wonnen met 5-4 van Kampong. Rotterdam en Victoria wonnen allebei met 4-3 van respectievelijk Groningen en MOP. Union en Rood-Wit moesten genoegen nemen met één punt na een 3-3 gelijkspel.

 

 

 

Jongens A – Poule II

hdm is de eerste koploper van poule II. De Haagse club won ruim van Nijmegen en staat na de eerste speelronde op doelsaldo bovenaan. Den Bosch staat op de tweede plek na een 3-1 overwinning op Klein Zwitserland. Hidde Parlevliet, vorig jaar al veelvuldig trefzeker in de landelijke competitie, nam alle Bossche doelpunten voor zijn rekening. Laren en Push, vorig seizoen twee van de sterkere teams in de landelijke competitie, maakten er een spektakelstuk van: 4-4. Het laatste duel, tussen Schaerweijde en Bloemendaal, eindigde eveneens in een gelijkspel (1-1).

 

 

Teamfoto van hdm JA1. Bron: Eric Scholman

 

 


7 Reacties

  1. pj

    Jammer dat hockey.nl niet doorheeft dat Nijmegen-hdm 1-6 is geworden!

  2. Matthieu Bos

    Hi PJ, de stand stond in eerste instantie verkeerd in het systeem, waardoor de tekst niet klopte met de uitslagen. Maar de tekst is nu aangepast, en dank voor het doorgeven!

    1. pj

      Dank je wel! Nu alleen de Standenmotor nog aanpassen.

  3. bcuckow

    Dat ligt aan de bondscheidsrechters en niemand anders

  4. robo

    Hi Matthieu Bos, bij landelijk Meisjes A is de standenmotor nog niet aangepast?

  5. Matthieu Bos

    Hi Roland, het zou nu wel bijgewerkt moeten zijn, en dank voor het doorgeven!

  6. robo

    Dank je


Wat vind jij? Praat mee...