Landelijk A: Drie ploegen zeker van landelijke finale

Drie ploegen bij de A-jeugd zijn inmiddels zeker van de landelijke finale in het Wagener Stadion. Den Bosch MA1 won met ruime cijfers van Weert MA1 en speelt volgende week de finale tegen hdm MA1. De club uit Den Haag was na shootouts te sterk voor Push. De jongens van Victoria kunnen zich opmaken voor de finale, terwijl Rotterdam en Den Bosch moeten bepalen wie de tegenstander wordt.

Meisjes A

Den Bosch mocht zich de eerste finalist noemen bij de landelijke A-jeugd. De Brabantse ploeg won vorige week in en tegen Weert met 1-4, waardoor Den Bosch zich vandaag bij winst zou plaatsen voor de landelijke finale in het Wagener Stadion. Bij de rust stonden zij met 2-0 voor en liepen na de rust uit naar 7-1. Laura Janssen was achteraf de matchwinner met drie doelpunten.

Na de winst van vorige week (2-1) kon hdm zich met een overwinning op Push plaatsen voor de landelijke finale. In Breda kwam Push tweemaal op voorsprong, maar gaf in beide gevallen de voorsprong ook weer weg. Twee keer was het Marjet Janssens die de Bredanaars op voorsprong schoot, maar Jip Dicke en Bente Baekers maakten gelijk voor hdm. Bij een 2-2 stand moesten dus shoot-outs genomen worden. Push bleek echter net iets minder scherp dan hdm, waardoor de laatstgenoemde in het Wagener Stadion zal aantreden tegen Den Bosch.

*hdm wint na shootouts

Speelschema play-offs – Meisjes A

Zaterdag 23 juni:

Den Bosch – hdm

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel de wedstrijd beslist via shoot-outs.

Jongens A

Een ware kraker vond plaats tussen Victoria en Push in Rotterdam: net als vorige week werd de wedstrijd beslist op shoot-outs. En voor de tweede keer wonnen de Rotterdammers, waardoor zij naar de landelijke finale gaan. Na zeventig minuten stond een eindstand van 4-4 op het bord, waarbij Push zelfs met 2-4 voorstond op een gegeven moment. Doelpunten van clubtopscorers Mees en Wisse Doorenbos voorkwamen echter een derde beslissende wedstrijd, aangezien Victoria met 3-0 de shoot-outs won.

Rotterdam was de grote kanshebber, na de 1-2 overwinning in en tegen Den Bosch, om de finale in het Wagener Stadion te halen. Een overwinning in eigen huis tegen de Brabanders zou genoeg zijn, maar het stugge Den Bosch won met ruime cijfers: 1-4. Bij een gelijke stand van 1-1 bepaalden doelpunten van Pepijn Reijenga (twee keer) en Imre van de Laar de eindstand. Morgen wordt in Rotterdam het beslissende derde duel gespeeld.

*Victoria wint na shoot-outs

Speelschema play-offs – Jongens A

Zondag 17 juni:

Rotterdam – Den Bosch

Zondag 23 juni:

Victoria – Winnaar van Rotterdam – Den Bosch

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel shoot-outs genomen.