Landelijk A: Gooische naar landelijk, dubbele cijfers Phoenix

Gooische JA1 heeft zich geplaatst voor de landelijke competitie. Zaterdag was de ploeg thuis met 5-2 te sterk voor Tilburg in een duel dat in eerste instantie vorige week zaterdag op het programma stond. Ook het duel tussen Phoenix en Laren in Poule H werd ingehaald. Phoenix boekte de eerste zege van het seizoen, en hoe. Laren werd met 11-1 verslagen. Beide ploegen waren al verzekerd van een vervolg in de Super A.  Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

In de voorcompetitie bij de Landelijke A-jeugd stromen de nummers een en twee van elke poule door naar de volgende fase van de Landelijke competitie. terwijl nummers drie en vier na de voorcompetitie zullen uitkomen in de Super A. Lees hier meer over de aanpassingen ten opzichte van vorig jaar!

Jongens A

Coach Hessel Plat van Gooische JA1 gaf zijn jongens na het behalen van de landelijke competitie een groot compliment. ‘Na twee wedstrijden nul punten en in derde pot een 1-3 achterstand goedmaken en met 4-3 van het veld lopen. Dat is de ommekeer geweest. Chapeau.’

Over de wedstrijd tegen Tilburg zegt Plat: ‘Het was een gekke week waardoor de wedstrijd helaas een week uitgesteld moest worden. Het was een echte do-or-die-pot, een wedstrijd met een duidelijk doel. Dat zorgde voor de nodige spanning.’

Alleen bij winst op Tilburg plaatste Gooische JA1 zich voor de landelijke competitie. Bij een nederlaag of een gelijkspel was het ticket voor Push JA1, dat door de zege van Gooische de competitie verder vervolgt in de Super A. ‘Gelukkig wisten we al vroeg in de wedstrijd het verschil te maken. Dit resulteerde in een mooie 4-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft hebben we het duel uitgespeeld als een landelijkwaardig team’, besluit Plat.