Landelijk A: HGC MA1 grijpt allerlaatste strohalm

De laatste twee speelrondes beloven nog genoeg spanning in enkele gevallen bij de A-jeugd. Zo won HGC MA1 de topper van koploper Tilburg, terwijl de driestrijd in poule I bij de jongens A onveranderd blijft. Hieronder de uitslagen van de twaalfde speelronde bij landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

HGC heeft een laatste strohalm gegrepen door de topper in Tilburg te winnen met 2-3. Door de overwinning heeft de ploeg uit Wassenaar de play-offs theoretisch nog in zicht. Het gat is namelijk verkleind naar vier punten (23 om 27 punten). SCHC maakte zelf geen fout door met 4-1 te winnen van hdm en staat op 26 punten. Er zijn geen directe ontmoetingen meer tussen de drie ploegen, dus moet HGC hopen op minstens één misstap van de twee bovenste ploegen. In de overige duels dit weekeinde wonnen Wageningen en Amsterdam van Groningen (5-0) en Push (3-0).

Actiefoto van het duel tussen SCHC MA1 en hdm MA1. Bron: Geraldine Verdonk

Meisjes A – Poule II

In poule II is Den Bosch naast Laren zeker van de play-offs om het landskampioenschap. Het gat met nummer drie Gooische bedroeg voor deze speelronde al zeven punten en door de overwinning op Maastricht is de Brabantse ploeg niet meer in te halen. Gooische won zelf wel met 1-0 van Zwolle. Laren scoorde op bezoek bij Bloemendaal niet, maar nam wel een punt meer naar huis en heeft nog een voorsprong van twee punten op Den Bosch. In het laatste duel won Weert met ruime cijfers van Cartouche: 2-5.

Den Bosch MA1 zeker van de play-offs. Bron: Monique van der Veerdonk

Jongens A – Poule I

Geen veranderingen in de top van poule I bij de jongens A. De drie bovenste ploegen wonnen allemaal hun wedstrijden dit weekend, maar voor de spanning maakt dat niets uit. Oranje-Rood won op bezoek bij Groningen met 0-3 en staat op 31 punten uit twaalf duels. Op kleine afstand volgt Kampong, dat op eigen veld Rood-Wit versloeg met 2-0. Rotterdam deed vervolgens zijn plicht door thuis met 4-1 te winnen van MOP, waardoor de achterstand op de Utrechters op één punt blijft. Een verrassende uitslag kwam van het duel tussen Union en Victoria, waarbij de ploeg uit Malden met 3-1 won van de Rotterdamse ploeg.

Jongens A – Poule II

In de strijd om de eerste plek in poule II had Laren goede zaken kunnen doen, maar liet dat na. Push verspeelde namelijk punten tegen hdm (2-2), maar de Larense ploeg verloor zelf van Schaerweijde met 3-5. Met een overwinning hadden zij zich kunnen verzekeren van de play-offs, maar heeft met twee speelrondes te gaan een overbrugbare voorsprong van vijf punten op hdm. Volgende week kan Laren met een overwinning in Nijmegen zich alsnog plaatsen voor de play-offs. Verder hield hekkensluiter Klein Zwitserland Bloemendaal op een gelijkspel (1-1), terwijl Den Bosch Nijmegen versloeg met 4-2.


Wat vind jij? Praat mee...