Landelijk A: Laatste plek in play-offs voor Laren of Den Bosch

Bij de landelijke A-jeugd is het overgrote deel van de tickets voor de play-offs al verdeeld. Één speelronde is er nog te gaan, maar zeven teams zitten sowieso in de landelijke finales. Het laatste overgebleven ticket is voor de jongens van Laren of Den Bosch. Heb je (actie)foto’s? Mail ze naar redactie@hockey.nl. En vergeet niet de goals te uploaden op het YouTube-kanaal Hockeynl Jeugd!

Meisjes A – Poule I

In poule I zijn Weert en Push zeker van de play-offs om het landskampioenschap. Koploper Push won overtuigend met 4-0 van Amsterdam, vorig jaar nog runner-up bij landelijk A, en kan zich op gaan maken voor de play-offs. Weert won zelf van nummer drie Rotterdam met 5-2. Door het verlies van Amsterdam is de ploeg uit Limburg zeker van de play-offs, aangezien achtervolger Rotterdam al de laatste wedstrijd heeft gespeeld.

Meisjes A – Poule II

Den Bosch was al zeker van de play-offs en toonde zich een waardige koploper door met 8-3 te winnen van nummer drie Tilburg. Gooische profiteerde van deze nederlaag door zelf te winnen van Wageningen (9-0), waardoor zij zelf naar de derde plaats kruipen. Zij kunnen hdm echter niet meer de felbegeerde tweede plaats ontnemen, omdat de Haagse club zelf met 0-4 won van Groningen en daardoor met vier punten voorsprong de laatste speelronde ingaat. De laatste speelronde gaat bovenin dus vooral om de statistieken.

Jongens A – Poule I

Vooraf waren de tickets in poule I al verdeeld, waardoor de laatste twee speelrondes bovenin vooral voor het moraal waren. Rotterdam, voor deze speelronde de koploper, verloor echter tegen Bloemendaal (3-2). Achtervolger Push tankte juist vertrouwen door met 2-1 te winnen van nummer drie Kampong. Rotterdam staat dankzij een beter doelsaldo voorlopig nog op de eerste plaats, maar in de laatste speelronde vechten de twee bovenste ploegen in een directe ontmoeting om de eerste plaats in poule I. De wedstrijd tussen Union en Amsterdam werd door omstandigheden gestaakt. Het restant van de wedstrijd wordt binnenkort alsnog gespeeld.

Jongens A – Poule II

In de voorlaatste speelronde stond de topper tussen Victoria en Laren op het programma, oftewel de koploper tegen de nummer drie. Laren moest winnen om nog kans te maken op de play-offs en won het spannende duel uiteindelijk met 3-4. Nummer twee Den Bosch maakte geen fout door in Zeist te winnen van Schaerweijde (1-4). De Brabantse ploeg verdedigt komend weekend een voorsprong van een schamel puntje. In de laatste speelronde moeten zij spelen tegen lijstaanvoerder Victoria, terwijl Laren hdm op bezoek krijgt.


Wat vind jij? Praat mee...