Landelijk A: Volop beslissingen op laatste speeldag Voorcompetitie

De Voorcompetitie voor de meisjes en jongens Landelijk A zit erop. Op de zesde en laatste speeldag viel nog een flink aantal beslissingen. Bij de meisjes verzekerden HGC, Laren en Gooische zich van een verder vervolg in de landelijke competitie. Bij de jongens was het onder meer spannend in Poule E waar drie ploegen kans maakten op twee tickets. Die tickets gingen uiteindelijk naar Victoria en Huizen. Naarden viel net buiten de boot. Hieronder de uitslagen van de zesde speelronde van Voorcompetitie Landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

In de voorcompetitie bij de Landelijke A-jeugd stromen de nummers een en twee van elke poule door naar de volgende fase van de Landelijke competitie. terwijl nummers drie en vier na de voorcompetitie zullen uitkomen in de Super A. Lees hier meer over de aanpassingen ten opzichte van vorig jaar!

Meisjes A

In Poule B verzekerde HGC zich van een ticket door op eigen veld HOCO met 9-0 te verslaan. Concurrent Klein Zwitserland kwam tegen het al geplaatste Kampong niet verder dan 2-2. Laren pakte in Poule E het ticket door het duel met directe concurrent Hurley met 4-2 te winnen. Maastricht zag in Poule F de kansen op een ticket in rook opgaan na de 6-0 nederlaag tegen Push. Gooische profiteerde van de nederlaag. De ploeg won met 3-0 van Alliance en passeerde zodoende Maastricht op de ranglijst.

Poule A
Den Bosch – Zwolle 7-0
Nijmegen – Rotterdam 4-1

Poule B
Bloemendaal – Huizen 5-1
Voordaan – Amsterdam 1-6

Poule C
HGC – HOCO 9-0
Klein Zwitserland – Kampong 2-2

HGC MA1 – HOCO MA1 (9-0). Foto: Nathalie Oostwegel

Poule D
Oranje-Rood – Noordwijk 1-0
Warande – Pinoké 2-1

View this post on Instagram

Vandaag speelden we onze laatste wedstrijd van de voorcompetitie tegen @pinokema1 🔥 Er stond niks op het spel waardoor we lekker konden gaan hockeyen. We begonnen sterk en creëerden veel kansen. We kregen veel corners en we wisten er een te scoren. Helaas dacht de scheids daar anders over en keurde hem af… Pinoké kwam beter in hun spel en scoorde de 0-1. Wij gaven niet op en maakten de 1-1. In de laatste twee minuten wisten we 2-1 te maken en zo de overwinning binnen te slepen💪🏻💪🏻 Ondanks dat we geen publiek hadden konden onze supporters toch meekijken via de livestream van @koenberkhemer . Mocht je de livestream toch hebben gemist dan kan je de wedstrijd altijd nog terug kijken. YouTube: Koen Berkhemer We gaan de komende weken hard trainen om in Super A bovenin mee te kunnen draaien.

A post shared by Warande MA1 2020/2021 (@warandema1) on

Poule E
Hurley – Laren 2-4
Wageningen – Twente 3-0

Wageningen MA1 – Twente MA1 (3-0). Foto: Jurgen van der Rijst

Poule F
Push – Maastricht 6-0
Alliance – Gooische 0-3

Alliance MA1 – Gooische MA1 (0-3). Foto: Daan Vos

Push MA1 – Maastricht MA1 (6-0). Foto: Bonnette van Zuijlen

Push MA1 – Maastricht MA1 (6-0). Foto: Bonnette van Zuijlen

Poule G
Phoenix – GHBS 1-0
Leonidas – Schaerweijde 2-3

Poule H
SCHC – hdm 5-1
Tilburg – Hilversum 4-1

Jongens A

In Poule D besliste Klein Zwitserland het strijd om het tweede ticket door in de confrontatie met directe concurrent Xenios als winnaar van het veld te stappen. Het werd 3-2 voor de Steenbokken. Huizen eindigde in Poule E als eerste na de 4-1 zege op het puntloze Hurley. Victoria sloeg een aanval van Naarden succesvol af. Met het 2-2 gelijke spel eindigden de Rotterdammers op de tweede plek in de Poule. Echt spannend was het in de Poules A en C. Daarin eindigden twee ploegen met hetzelfde aantal punten. Oranje-Rood en Pinoké pakten het tweede ticket ten koste van respectievelijk SCHC en Almere vanwege een beter doelsaldo. Ook waren Oranje-Rood en Pinoké uiteindelijk beter in de onderlinge duels.

Poule A
Breda – SCHC 0-3
Kampong – Oranje-Rood 4-2

Poule B
Apeldoorn – Leiden 4-3
Bloemendaal – Rood-Wit 4-2

Poule C
Amsterdam – Pinoké 4-2
Almere – MEP 5-1

Poule D
Klein Zwitserland – Xenios 3-2
hdm – HGC 6-3

Klein Zwitserland JA1 – Xenios JA1 (3-2). Foto: Petra Meeder

Poule E
Huizen – Hurley 4-1
Naarden – Victoria 2-2

Huizen JA1 – Hurley JA1 (4-1). Foto: Ruben Knopperts

Poule F
MOP – Den Bosch 3-7
Schaerweijde – Leonidas 10-0

Poule G
Push – Rotterdam 1-5
Gooische – Tilburg n.n.b.

Poule H
Nijmegen – Voordaan 3-3
Phoenix – Laren n.n.b.


13 Reacties

  1. barteenkhoorn

    Heel zuur voor die paar ploegen die het net niet redden. In the end wel erg goed dat er is overgestapt naar deze vorm van voorcompetitie. Spanning volop, gelijk goed hockey met veel wedstrijden die aan elkaar gewaagd zijn. Goed gedaan door de Bond wat mij betreft.

    1. wedstrijdsecretaris-seniorenxenios-nl

      Spannend?

  2. wedstrijdsecretaris-seniorenxenios-nl

    Spannend? In totaal 9 teams met nul punten en bij aanvang competitie al zeker van Super A. Vanuit subtop is er alleen een promotie mogelijk voor de nummer 1. Bijna geen enkele promotie/degradatie mogelijk door de huidige indeling.

    1. net niet....

      dat klinkt idd niet heel spannend...wat vreemd vind is dat er niemand mag kijken en iedereen in de auto mondkapjes op moet en ik werkelijk op iedere foto zie dat er geen afstand word gehouden...

    2. barteenkhoorn

      Ik wil je graag herinneren aan hoe het was. Een regionale VC waarbij districten tickets voor de landelijke competitie zo maar cadeau kregen, ongeacht of bepaalde ploegen wel of niet het niveau aan konden. Toen waren de uitslagen nog vele malen absurder. Nu moet een ticket echt verdiend worden. Van de 20 beste ploegen in NL spelen er straks 16 in de landelijke A competities durf ik wel te stellen. Dat was in het verleden echt niet zo. Zuur voor die paar die buiten de boot vallen maar dat hou je altijd.

  3. steynburger

    Beste 32 teams strijden voor 16 tickets naar het Landelijk, lijkt me niet meer dan logisch dat de rest Super A gaat spelen. Waarom zou een nummer 2 in de subtop meer aanspraak mogen maken op Super A? Als je eerste wordt heb je aangetoond, het niveau van subtop de baas te zijn. Bij tweede plek is dat niet het geval en behoor je overduidelijk niet tot de beste teams

    1. sven-v

      Als deze stelling waar is, waarom hebben we dan nog play offs/play outs voor de promotie-/hoofdklasse?

    2. frans-j

      Als je laatste bent met 0pumten heb je helemaal niets aangetoond. Vreemde redenatie Het Gaat om de nummer laatst van de topklasse tov de nummer 1 van de subtopklasse

    3. steynburger

      Of je nu laatste bent met 0 punten in de Topklasse of eerste bent in de Subtopklasse: in beide gevallen speel je Super A. Het ging erom dat laaste worden in de Topklasse en tweede in de Subtop onvergelijkbaar zijn. Mensen die stellen dat nummers twee in de subtop meer recht op Super A hebben dit ongefundeerd doen, want geen enkele vergelijking mogelijk

  4. solo

    Je kunt je beter afvragen waarom het gat tussen de bovenste teams zo groot is met daaronder. Hoe komt het dat het verschil in de C en beetje B nog te doen is maar bij de A leeftijd opeens zo groot is?

    1. barteenkhoorn

      Volgens mij is daar een simpele verklaring voor. Talenten die in de C of soms B nog bij een regionale wat kleinere club spelen, besluiten vaak om als 2ejaars B of in de A de overstap te maken naar de grotere clubs in de regio. (Kampong voor midden, Push, OR en DenB in zuiden bijvoorbeeld). Hiermee is je vraag denk ik beantwoord. Ben overigens van mening dat door de gekozen opzet in de B met 8 poules van 6 er juist wel een groot verschil ontstaat. Het verschil tussen de top10 van Nl en de pak hem beet nummer 40 is nou 1maal erg groot.

  5. Robertvanhart

    De regels zijn al het hele jaar bekend. Ga niet nu janken als jij het in 6 westrijden niet hebt kunnen bewijzen!

  6. benzweers

    Met deze landelijke opzet van de Voor Competitie door de KNHB spelen, in ieder geval in de A, de beste 16 teams Landelijk ! Goed gedaan KNHB


Wat vind jij? Praat mee...