Landelijk A: SCHC en Schaerweijde bouwen voorsprong verder uit

Het eerste puntenverlies is daar door zowel Laren MA1 als Laren JA1. De meiden speelden gelijk in de derby tegen Gooische, terwijl Victoria in eigen huis te sterk was voor de verdedigend landskampioen. Bij de meisjes liep SCHC uit op de achtervolgende ploegen, terwijl Schaerweijde JA1 ook een klein gat heeft ten opzicht van de concurrenten. Hieronder de uitslagen van de derde speelronde van Landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A

Poule I

SCHC blijft de trotse koploper van poule I, na de derde overwinning op een rij. Deze keer werd Push verlagen met 6-3, waardoor de runner-up van vorig seizoen een voorsprong van vier punten geniet op de overige ploegen. Leonidas en Schaerweijde hielden bijvoorbeeld enkel een punt over aan een wedstrijd met acht doelpunten in totaal (4-4). Verder noteerde Oranje-Rood de eerste driepunter van het reguliere seizoen ten koste van hdm: 2-3. Het laatste duel tussen Tilburg en Bloemendaal eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Actiefoto van het duel tussen SCHC MA1 en Push MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van het duel tussen SCHC MA1 en Push MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Poule II

In poule II leverde de derby tussen Laren en Gooische geen winnaar op (1-1), waardoor Laren geen honderd procent score meer heeft. Daardoor kon Kampong weer een beetje aansluiten bij de koploper. De Utrechters wonnen van het nog puntloze Den Bosch (4-2). De twee overige duels leverden allebei een doelpuntrijk gelijkspel op. Maastricht en Rotterdam troffen ieder vier maal doel, terwijl HGC en Amsterdam moesten leven met een 3-3 gelijkspel

Gooische MA1. Bron: Agnes Muskens

Jongens A

Poule I

Schaerweijde won ook zijn derde wedstrijd van Landelijk A: de formatie uit Zeist won in eigen huis met 5-0 van Klein Zwitserland en heeft als enige ploeg in poule I de honderd procent score. Achter de koploper is het nog flink dringen voor de bovenste plekken. Zo wonnen Push en Kampong van respectievelijk Amsterdam (1-0) en hdm (6-1) en klimmen over Leiden heen. Hetzelfde geldt voor Nijmegen, dat na twee gelijk spelen voor het eerst won in het reguliere seizoen. Klein Zwitserland is de enige ploeg zonder punten.

Poule II

In poule II zorgde Victoria voor een daverende verrassing door verdedigend landskampioen Laren de eerste nederlaag toe te dienen. In Rotterdam werd het 3-2. Door de nederlaag van Laren neemt Pinoké de eerste plaats over, zij het dat de ploeg uit het Amsterdamse Bos tegen Den Bosch niet verder kwam dan een 4-4 gelijkspel. Verder kon Cartouche de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven na een 3-1 thuisoverwinning op Bloemendaal. Hetzelfde geldt voor Rood-Wit, dat een 2-0 achterstand in Eindhoven om wist te zetten naar een 2-3 overwinning.


3 Reacties

  1. Robertvanhart

    Scheidsrechters bij de wetstrijd van Victoria-Laren waren dramatisch. Deelden kaarten uit alsof het poker was.

    1. Robertvanhart

      Wedstrijd*

    2. jleufkens

      Nooit meer fluiten op dit niveau....


Wat vind jij? Praat mee...