Landelijk A: strijd nog helemaal open bij Meisjes A

In navolging van Landelijk B trapte ook de landelijke A-jeugd de tweede seizoenshelft af. Bij de meisjes A schoven alle ploegen – mede dankzij een aantal verrassende uitslagen – naar elkaar toe in de stand. Bij de jongens A maakten de ploegen bovenin geen fout. Hieronder de uitslagen van de zesde speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

Verdedigend landskampioen hdm heeft direct de spanning opgeschroefd in poule I bij de meisjes A. De ploeg uit Den Haag klopte in eigen huis Tilburg, waardoor alle concurrenten het gat konden verkleinen met de Brabanders. HGC had moeite met Wageningen, maar vertrok uiteindelijk met een 2-3 overwinning en drie punten. Amsterdam had geen moeite met Groningen (7-0) en staat nu op één punt van Tilburg en HGC. Hetzelfde geldt voor SCHC, waarbij Mariëtte Boot de matchwinner werd tegen Push: 1-0.

Actiefoto van Wageningen MA1 tegen HGC MA1. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

In de andere groep ligt alles ook weer open, mede dankzij Den Bosch. De nummer twee won in eigen huis van koploper Laren, mede dankzij een hattrick van Emmely Bekker, en verkleinde het gat naar twee punten. Gooische nam de derde plaats over in een directe ontmoeting met Weert (4-1), terwijl Zwolle op bezoek bij Bloemendaal won (1-3) en ook de ploeg uit Limburg passeerde in de stand. Onderin pakte Cartouche de eerste punten van het reguliere seizoen ten koste van Maastricht: 0-2.

Actiefoto van Bloemendaal MA1 tegen Zwolle MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van Bloemendaal MA1 tegen Zwolle MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

Rotterdam blijft voorlopig de koploper bij de jongens A. De verdedigend landskampioen won in Rotterdam met 2-0 van Rood-Wit en staat op achttien punten uit zes wedstrijden. Op drie punten afstand staat Oranje-Rood, dat een gemakkelijke middag kende op bezoek bij Union (0-10). Nummers drie en vier – Kampong en Victoria – schoten beide niet op met een 1-1 gelijkspel. Op woensdag 13 maart spelen Groningen en MOP de laatste wedstrijd van deze speelronde.

Jongens A – Poule II

In poule II maakten de drie bovenste ploegen geen fout. Zo had Laren veel moeite met Nijmegen, maar stapte alsnog als winnaar van het veld (4-3). Push won op bezoek bij Klein Zwitserland met 1-2 en staat eveneens op veertien punten. Drie punten daarachter staat Bloemendaal, dat ruim won van Den Bosch. De wedstrijd tussen Schaerweijde en hdm was doelpuntrijk, met acht doelpunten eerlijk verdeeld over de twee ploegen.


Wat vind jij? Praat mee...