Landelijk A: strijd om tickets play-offs nog helemaal open

Nog een paar speelrondes voordat de finalisten voor het landskampioenschap bekend zijn! In een van de laatste speelrondes van het seizoen plaatsten een aantal ploegen zich voor de play-offs, maar in bijna elke poule maken meerdere teams kansen op zo’n felbegeerd ticket. De bovenste twee ploegen van elke poule gaan door naar de landelijke finales, maar deze plekken zijn nog lang niet zeker. Heb je (actie)foto’s? Mail ze naar redactie@hockey.nl. En vergeet niet de goals te uploaden op het YouTube-kanaal Hockeynl Jeugd!

Meisjes A – Poule I

In navolging van Push, dat zelf won van Rotterdam, strijden drie teams nog om het tweede ticket voor de play-offs om het landskampioenschap. Weert won met 0-2 tegen Leonidas en staat momenteel tweede, terwijl Amsterdam achter Rotterdam de vierde plek bezet. Daarbij heeft Rotterdam een wedstrijd meer gespeeld voorlopig. De ploeg uit de hoofdstad kon goede zaken doen in de stand, maar bleef steken op een gelijkspel tegen Pinoké. De komende weken beloven dan ook spektakel: Amsterdam gaat over twee weken op bezoek bij Push, terwijl Weert en Rotterdam elkaar in een directe ontmoeting treffen. Daar bovenop staat in de laatste speelronde Amsterdam tegen Weert op het programma.

Inhaalwedstrijd van 10 mei

Meisjes A – Poule II

Koploper Den Bosch stelde met een 0-6 overwinning op Groningen een plek voor de play-offs veilig. Kijkend naar het resterende programma zou hdm zich moeten voegen bij de Brabantse ploeg. De club uit Den Haag heeft een voorsprong van drie en vier punten op Tilburg en Gooische en treft in de resterende duels de twee onderste ploegen: Schaerweijde en het nog puntloze Groningen. Daarnaast zou Tilburg op z’n minst de Brabantse derby van Den Bosch moeten winnen, maar theoretisch is een tickets voor de play-offs nog haalbaar voor de Tilburgers.

Actiefoto van Bloemendaal MA1 tegen hdm MA1. Bron: Frits Nonnekens

Jongens A – Poule I

Rotterdam staat na de uitslagen van dit weekend bovenaan met 33 punten, met Push (30) en Kampong (27) op een afstandje. De twee bovenste plekken zijn echter zeker voor de twee eerst genoemde clubs. De koploper maakte in eigen huis geen fout tegen Union: 6-1. Push, overwinnaar van de derby tegen Breda (1-2), kan niet meer ingehaald worden door nummer drie Kampong. De Utrechters kunnen enkel op gelijke hoogte komen met Push, maar hebben sowieso aan een overwinning tegen de directe concurrent niets. Push heeft namelijk meer overwinningen dit seizoen.

Inhaalwedstrijd van 10 mei

Jongens A – Poule II

Koploper Victoria won op bezoek bij Oranje-Rood met 1-3 en is zeker van de eerste plek in poule II. Daarachter zijn drie ploegen nog in staat om de play-offs voor het landskampioenschap te behalen: Den Bosch, Laren en Oranje-Rood. De laatst genoemde verloor dus van Victoria, terwijl de andere twee ploegen in een direct duel eindigden met een 3-3 gelijkspel. Ondanks het verlies is de club uit Eindhoven niet helemaal kansloos meer, aangezien de twee concurrenten nog tegen het sterke Victoria moeten spelen. Zelf moeten zij afrekenen met hdm en Nijmegen om kans te maken op de play-offs.


2 Reacties

  1. wb11

    Heeft Push JA1 niet de play-offs al binnen. Gewonnen wedstrijden gaan toch voor het doelsaldo?

  2. niekhendriks

    Klopt als een bus maar hockey.nl is sinds het vertrek van oud-international Rogier van 't Hek bij hockey.nl niet meer wat het was....


Wat vind jij? Praat mee...