Landelijk A: Tiental ploegen ook zeker van Landelijke competitie

In de vijfde speelronde (van de zes) van de voorcompetitie Landelijk A hebben een flink aantal teams zich weer verzekerd van een seizoen in de hoogste competitie. Volgende week liggen er nog een klein aantal tickets voor het grijpen. Hieronder de uitslagen van de vijfde speelronde van Voorcompetitie Landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

In de voorcompetitie bij de Landelijke A-jeugd stromen de nummers een en twee van elke poule door naar de volgende fase van de Landelijke competitie. terwijl nummers drie en vier na de voorcompetitie zullen uitkomen in de Super A. Lees hier meer over de aanpassingen ten opzichte van vorig jaar!

Meisjes A

Schaerweijde, Leonidas, Bloemendaal, Kampong en Gooische voegen zich bij de andere teams die sinds vorige week al zeker waren van de landelijke competitie. Bloemendaal klopte bijvoorbeeld het al geplaatste Den Bosch met 2-3. In poule C gaat het tweede ticket voor Landelijk A naar Maastricht of Pinoké, waarbij de Limburgse ploeg voor volgende week de beste papieren heeft. In poule F staat HGC op de drempel van de landelijke competitie, maar moet de ploeg uit Wassenaar volgend weekend de klus klaren. Een directe ontmoeting tussen hdm en Were Di moet gaan bepalen welke ploeg in de hoogste competitie gaat spelen.

Poule A
Laren – Huizen 3-1
Schaerweijde – GHBS 4-1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LAAAAAANDELIJK binnengehengeld vandaaag🔥🔥🔥🔥🔥🤪🤪🤪🔥🔥🔥🔥🔥🔥😃🔥🔥 #4-1 #winnnnnst

Een bericht gedeeld door SCHAERWEIJDE MA1 (@ma1schaerweijde) op

Poule B
Den Bosch – Bloemendaal 2-3
Groningen – Wageningen 1-4

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LANDELIJK BINNEN🔥🔥🔥🔥 2-3 winst op Den Bosch🧡💙🧡💙🧡💙🧡💙🧡

Een bericht gedeeld door HC Bloemendaal MA1 2019-2020 (@bloemendaalma1) op

Poule C
Pinoké – Amsterdam 1-3
Deventer – Maastricht 0-4

Blijdschap bij Amsterdam bij MA1. Foto: Carly Bothof

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Na de winst vorige week op Pinoke, zijn wij weer vol vertrouwen aan de bak gegaan. Hard getraind, met een ietwat ander programma dan normaal. Michiel, die een blessure opliep, gaf op woensdag en donderdag het stokje over aan hulp-trainer Maxim. Ondanks deze afwisseling , hebben we toch een goede trainingsweek gedraaid. We zagen elkaar vanochtend alweer om half 9 op de parkeerplaats, klaar voor vertrek. Na een lange rit van maar liefst twee uur, kwamen we aan op hockeyclub Deventer. Met gezonde zenuwen stapten we het veld op. We wisten maar al te goed dat dit geen makkelijk potje ging worden. En niks was minder waar. Het spel verliep stug en de 1-0 wilde maar niet vallen. Uiteindelijk wist Pien na een mooie actie een strafcorner te forceren. Deze werd in tweede instantie gescoord door Marlou, die de bal met een heerlijke knal de goal in sloeg. Enkele minuten later viel als beloning van ons harde werken de 2-0. Na een mislukte tip van Laurence, onderschepte Sofie de rebound die door de keeper werd weggeven, en sloeg hem met een hoge backhand in de goal. Zo gingen we de rust in. Kwart 3 was echter niet zoals we voor ogen hadden. Desalniettemin, scoorde Evi de 3-0, op voorgeven van Laurence. En ook de 4-0 liet niet lang op zich wachten, die wederom uit een strafcorner werd gescoord; een prachtige schijnflats van Pien. Het eindsignaal klonk en de wedstrijd was voorbij. Met 3 punten op zak zitten we nu weer terug in de auto naar het zuiden. @ahbc_ma1 gefeliciteerd met het behalen van Landelijk! Tot volgende week. Sofie Thijssens.

Een bericht gedeeld door VOORRONDES LANDELIJK 2019/2020 (@maastrichtma1) op

Poule D
Myra – Oranje-Rood 0-3
Warande – Leonidas 1-3

Poule E
Rotterdam – Kampong 2-2
Cartouche – Zwolle 0-2

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LANDELIJK BINNEN 💙💙💙💙 #kampongma1 #kampong #doelstelling #2-2 #blauwhart #wijzijnkampong

Een bericht gedeeld door KAMPONG MA1 (@kampongma1) op

Poule F
HGC – Push 4-2
Nijmegen – Ring Pass Delft 3-1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een slecht begin is blijkbaar het halve werk😉 (bijna officieel) LANDELIJK🖤💙🕺🏼🕺🏼!!!! #4-2winst

Een bericht gedeeld door HGC MA1 (@hgcma1) op

Poule G
SCHC – Hurley 3-1
Gooische – Leiden 8-1

Actiefoto van het duel tussen SCHC MA1 en Hurley MA1. Bron: Matthe Schuurmans

Poule H
Tilburg – Were Di 6-0
Phoenix – hdm 1-6

Jongens A

Laren, Push, Den Bosch, Rood-Wit, Amsterdam, Oranje-Rood en Schaerweijde zijn de nieuwste toevoegingen voor de Landelijke A-competitie bij de jongens. Bij een aantal poules moet volgende week de beslissing voor de tweede tickets voor landelijk nog vallen: In poule A bijvoorbeeld won Leiden het belangrijke duel tegen Gooische met 2-1 en heeft aan een punt tegen Quick Stick sowieso genoeg om zich te plaatsen voor de landelijke competitie. In poule E moet Rotterdam – finalist van vorig seizoen – zelf winnen van Upward en hopen dat het al geplaatste Rood-Wit wint van Cartouche. De situatie bij poule G is zelfs zo dat drie ploegen volgende week nog kans maken om samen met hdm de landelijke competitie te halen, waarbij MOP voorlopig de beste papieren heeft.

Poule A
Quick Stick – Pinoké 0-17
Leiden – Gooische 2-1

Poule B
Push – HGC NNB
Apeldoorn – Laren 1-6

Push JA1 na het behalen van de landelijke competitie. Bron: Bas van den Dungen

Poule C
Oranje-Rood – SCHC 6-2
Nijmegen – Groningen NNB

Poule D
Kampong – Naarden 4-3
Alliance – Den Bosch 1-7

Poule E
Rood-Wit – Upward 9-1
Cartouche – Rotterdam 2-3

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Heeuj Landelijk binnen❤️⚪️ 9-1 Winst op Upward #maakjebilletjesmaarnat #rotweiss

Een bericht gedeeld door Rood-Wit JA1 2019-2020 (@roodwitja1) op

Poule F
Union – Schaerweijde 1-6
Amsterdam – Breda 6-2

Poule G
hdm – Spandersbosch 5-1
Klein Zwitserland – MOP 4-1

Poule H
Victoria – Bloemendaal 0-2
Zwart-Wit – MEP 0-1


3 Reacties

  1. Renaldo

    Jammer om wederom te constateren dat hockey.nl een deel van de clubs uit het zuiden niet benoemd als deze zich geplaatst hebben...

    1. slbal

      Volgens mij gewoon objectieve korte samenvatting wat er gebeurd is afgelopen weekend. Ook zuidelijke clubs worden genoemd, zie het probleem niet

  2. Matthieu Bos

    Hi Renaldo, Op welke ploeg(en) doel je precies? Vorige week heb ik benoemd dat een aantal teams zich had geplaatst (Den Bosch, Tilburg, Oranje-Rood, Rotterdam en Laren bij de meisjes, Pinoké, Kampong, Bloemendaal, hdm en Victoria bij de jongens), en in dit verhaal noem ik alleen de ploegen die gisteren een seizoen bij Landelijk hebben veiliggesteld. Als er iets niet helemaal klopt, dan kun je dat gewoon mailen naar redactie@hockey.nl en dan pas ik het aan!


Wat vind jij? Praat mee...