Landelijk A: Veertien doelpunten voor Tilburg

Bij de landelijke A-jeugd haalde Tilburg MA1 – koploper in poule I – flink uit tegen Groningen. De Brabanders wonnen maar liefst met 14-0. Bij de jongens eindigde de Rotterdamse derby in een gelijkspel, waardoor Oranje-Rood op doelsaldo de koppositie terugpakt. Verder nam Push JA1 de koppositie over na een slippertje van Laren. Hieronder de uitslagen van de tiende speelronde bij landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Let op: de standenmotor bij de landelijke jeugd is momenteel nog niet helemaal bijgewerkt!

Meisjes A – Poule I

Een gigantische score voor Tilburg in de tiende speelronde bij Landelijk A. In totaal scoorden zij veertien (!) keer tegen Groningen, met een hattrick voor Eef Hoyinck en Mikki Roberts. Achtervolgers SCHC – op één punt afstand – won met een iets kleinere marge op bezoek bij Amsterdam (1-2). Nummer drie HGC liet echter punten liggen en moet na het 1-1 gelijkspel tegen Push van dit weekend nog meer aan de bak om aan het einde van het seizoen de play-offs te halen. In het laatste duel versloeg Wageningen verrassend hdm.

Actiefoto van Tilburg MA1 tegen Groningen MA1. Bron: Tilburg MA1

Actiefoto van Tilburg MA1 tegen Groningen MA1. Bron: Tilburg MA1

Actiefoto van SCHC MA1 tegen Amsterdam MA1. Bron: Annick van ’t Land

Actiefoto van SCHC MA1 tegen Amsterdam MA1. Bron: Annick van ’t Land

Meisjes A – Poule II

Vorige week deed Den Bosch goeie zaken bovenin door achtervolger Gooische in een directe ontmoeting op zes punten afstand te zetten, maar de huidige nummer twee in poule II morste in de tiende speelronde punten: tegen Bloemendaal kwamen de Bosschenaren niet verder dan 1-1. Gooische profiteerde door met 2-1 te winnen van Maastricht. Koploper Laren ging op bezoek bij een stug Weert en vertrok met een kleine overwinning (1-2). Zwolle nam de vierde plek over van Weert door op bezoek bij Cartouche met 1-4 te winnen.

Actiefoto van Zwolle MA1 tegen Cartouche MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van Zwolle MA1 tegen Cartouche MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

In de afgelopen jaren was de Rotterdamse derby bij de jongens A een garantie voor spektakel en deze keer was geen uitzondering. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel (2-2), waardoor de nummers twee en drie het gat met koploper Rotterdam enigszins konden dichten. Oranje-Rood hield aan de trip naar Aerdenhout drie punten over, hetzij met veel moeite: 1-2. Door de overwinning klommen de Eindhovenaren wel weer naar de eerste plaats (op doelsaldo). Kampong won iets gemakkelijker – met 3-0 van MOP – en staat op twee punten afstand van de twee bovenste plekken. Voor Groningen was het feest: de Groningse ploeg won namelijk voor het eerst dit seizoen in de reguliere competitie.

Actiefoto van het duel tussen Rotterdam JA1 en Victoria JA1. Bron: Patrick Duran

Actiefoto van het duel tussen Rotterdam JA1 en Victoria JA1. Bron: Patrick Duran

Actiefoto van het duel tussen Rotterdam JA1 en Victoria JA1. Bron: Patrick Duran

Jongens A – Poule II

Duur puntverlies voor Laren in poule II: de koploper (op doelsaldo) kwam op bezoek bij Den Bosch niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waarbij nummer twee Push wel won. De Bredase club versloeg Nijmegen op eigen veld met 4-1 en neemt de eerste plek over van Laren. Het gat met de ploegen daaronder blijft echter groot, zeker gezien het feit dat nummer drie Bloemendaal dit weekend verloor van hdm. Voor het weekend was het gat met de twee bovenste ploegen was voor de tiende speelronde al zeven punten, en de Haagse overwinning maakt het een onmogelijke missie voor de Mussen. In het laatste duel van poule II won Schaerweijde met 0-1 van Klein Zwitserland, waardoor de ploeg uit Zeist voorlopig afscheid neemt van de laatste plaats.


3 Reacties

  1. gert18

    Dus Laren MA1 doet goede zaken, top meiden mag ook wel eens gezegd worden jullie werken er hard voor. Zie je alleen niet terug in het wedstrijd verslag!

  2. jobe

    Schrijnende uitslagen. Geregeld worden ploegen in het Landelijk verslagen met dubbele cijfers. Tijd voor een nieuwe opzet? Je kunt toch moeilijk stellen dat we met dit soort uitslagen een topcompetitie hebben voor de jeugd in NL.

    1. Ingooi

      Op die 14-0 na zijn het allemaal redelijk normale hockeyuitslagen toch?


Wat vind jij? Praat mee...