Landelijk A: Zware klus voor Rotterdam JA1

Een tegenvallende start voor Rotterdam JA1, de finalist afgelopen seizoen bij de Jongens A. Ook het tweede duel werd verloren, waardoor een flinke comeback nodig is. Verder haalde Pinoké JA1 flink uit door met 19-0 te winnen. Hieronder de uitslagen van de tweede speelronde van Voorcompetitie Landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

In de voorcompetitie bij de Landelijke A-jeugd stromen de nummers een en twee van elke poule door naar de volgende fase van de Landelijke competitie. terwijl nummers drie en vier na de voorcompetitie zullen uitkomen in de Super A. Lees hier meer over de aanpassingen ten opzichte van vorig jaar!

Meisjes A

Poule A
Huizen – Laren 0-1
GHBS – Schaerweijde 2-7

Poule B
Bloemendaal – Den Bosch 0-2
Wageningen – Groningen 2-0

Poule C
Amsterdam – Pinoké 3-2
Maastricht – Deventer 9-1

Poule D
Oranje-Rood – Myra 8-1
Leonidas – Warande 1-0

Poule E
Kampong – Rotterdam 0-2
Zwolle – Cartouche 2-0

Poule F
Ring Pass Delft – Nijmegen 2-2
Push – HGC 4-2

Poule G
Hurley – SCHC 2-4
Leiden – Gooische 1-2

Poule H
Were Di – Tilburg 1-3
hdm – Phoenix 4-1

Jongens A

Poule A
Gooische – Leiden 0-3
Pinoké – Quick Stick 19-0

Poule B
Laren – Apeldoorn 14-0
HGC – Push 0-7

Poule C
SCHC – Oranje-Rood 0-5
Groningen – Nijmegen 0-3

Poule D
Naarden – Kampong 0-3
Den Bosch – Alliance 6-2

Poule E
Rotterdam – Cartouche 1-2
Upward – Rood-Wit 2-4

Poule F
Breda – Amsterdam 2-3
Schaerweijde – Union 4-3

Poule G
Spandersbosch – hdm 3-5
MOP – Klein Zwitserland 5-2

Poule H
Bloemendaal – Victoria 3-3
MEP – Zwart-Wit 2-3


13 Reacties

  1. Robertvanhart

    19-0 ?? Landelijke topklasse ??

    1. Derrick Bijker

      Voorronde hè!

    2. edwardvos

      Belachelijke reactie. Quick Stick is een enorm sportieve club waar wij destijds na de wedstrijd zijn onthaald op een fantastische barbeque. Daar kunnen andere clubs nog wat van leren!

    3. frans-j

      Helemaal geen belachelijke reactie. Het zijn verschrikkelijk aardige clubs en buitengewoon gastvrij. Qua niveau echter hier helemaal niets te zoeken. Dit is voor helemaal niemand leuk. Zeker niet voor de jongens van QS. Zelfs in de subtopklasse zijn de indelingen bedroevend. Hondsrug Zuid-Laren. -20 na 2wedstrijden. Voor de gemiddelde wedstrijd zit de bezoekende club meer dan 4uur in de auto. Leuk joh hockey

    4. JM Mulder

      Ach.. Quickstick JA1 heeft na 2 wedstrijden evenveel punten als Rotterdam JA1... alleen een iets slechter doelpuntensaldo..

  2. barteenkhoorn

    Iets wat al bekend was maar nu (pijnlijk) naar buiten komt is dat Noord gewoon ver achter blijft op de rest van het land. Muv de meisjesB catergorie krijgen alle ploegen hele dikke nederlagen te slikken. Zeker binnen de jongenslijnen is het aanbod simpelweg te dun om serieus tegenpartij te kunnen bieden tegen de rest vh land. Bij de meiden is er meer te kiezen waardoor er iets meer weerstand is. Wat me opvalt is dat zelfs 2e teams meedoen aan de subtopklasse landelijk vanuit Noord NL. Als je 1e teams het al niet redden waarom stuur je dan je 2e team ook nog het land in? Lijkt me voor niemand prettig. Komend seizoen de groep landelijke deelnemers in de B categorie ook iets bijstellen naar beneden en wellicht net zo inrichten als de A categorie. 32 deelnemers ipv 48?

    1. Michiel_14

      Ik ben het helemaal met je eens. Zelf heb ik in de vorige 2 jaar in Noord-Nederland district gespeeld het verschil met andere teams is te groot. Als wij op een toernooi staan met GHBS JC1 worden we ook afgemat. In t Amsterdamsebos heb je ook meer leden dan in heel Noord-Nederland. Zelf is mijn droom om in het Nederlands elftal te spelen. Ookal speel ik in het Noorden. We zullen zien


Wat vind jij? Praat mee...