Pinoké JA1 pakt koppositie, OZ laat zich niet gek maken

Pinoké JA1 en Oranje Zwart JA1 wonnen hun eerste twee wedstrijden, waardoor het duel tussen beiden ploegen vandaag een strijd werd om de koppositie in Poule 2.

Oranje Zwart begint goed aan de wedstrijd en weet een aantal kansen te creëeren, die net niet goed worden afgerond. Na 20 minuten gelijk opgaand spel zet Pinoké via Koen Bitter de 1-0 op het scorebord. Niet lang daarna volgt de 2-0: na een scoop over de verdeding van de Eindhovense jongens tikt Hanno Zeeberg mooi hoog binnen voor de Steekneuzen. Oranje Zwart krijgt nog wat kansen, maar staat nu meer onder druk. De jongens van Pinoké komen meer in hun spel en weten elkaar goed te vinden. Op slag van rust krijgt OZ nog een grote kans, maar omdat de bal niet wordt aangeraakt in de cirkel gaat het feest niet door. Direct daarna breekt Pinoké uit. De Eindhovense keeper verricht eerst nog een knappe redding, maar kan niet voorkomen dat de bal alsnog wordt binnengeslagen door wederom Koen Bitter.

OZ komt terug

Na rust komt Oranje Zwart goed uit de startblokken en zet Pinoké meer onder druk. Een snelle actie van de Eindhovense spits, en zijn backhandschot strandt maar net in het zijnet. De strafcorner die even later gehaald wordt door diezelfde spits wordt hard binnen gepusht door Gijs van Merrienboer: 3-1. OZ gelooft er nog in en gaat door. Een strafbal gooit roet in het eten: Derck de Vilder aarzelt niet en pusht Pinoké naar een 4-1 voorsprong. Nog geen minuut later ligt de bal er aan de andere kant weer in. Youp Ramaekers scoort voor OZ uit een bijna onmogelijke positie op de achterlijn. Er volgen kansen over en weer en een speler van OZ verricht nog een schitterende redding op de doellijn. Maar dan gooit Pinoke’s Louis Schols de wedstrijd in het slot. Hij maakt de mooiste goal van het onderlinge duel: een keiharde klap in de kruising. In de allerlaatste minuut maken de Steekneuzen zelfs nog de 6-2, uit een strafcorner van Rolf Steenmetser.

Strijd geleverd

Coach van OZ JA1 Ramsey Seedorf vindt de uitslag wat geflatteerd. ‘We begonnen de wedstrijd goed en creëerden mogelijkheden. Daarna waren we een aantal momenten ongelukkig. Pinoké kwam na de 1-0 beter in hun spel. Complimenten, er zit veel dynamiek in die ploeg.’ In de tweede helft zag Seedorf dat zijn ploeg zich niet liet kisten en er echt nog een wedstrijd van maakte. ‘We hebben strijd geleverd en veel kansen gehad die er net niet in gingen. We hebben flink wat zieken en geblesseerden, waardoor we vandaag met een kleinere groep startten. Ik vind dat we, tot op zekere hoogte, goed hebben gespeeld. En dit is pas de derde wedstrijd, er is nog geen man overboord. Volgende week treffen we SCHC. Dan gaan we, hopelijk met een voltallig team, weer knokken.’