Play-offs landelijk A: flinke kluif voor teams van Push

Over twee weken gaan de beste jeugdteams van Nederland de strijd aan bij de landelijke finales in het Wagener Stadion, maar eerst moeten de finalisten bepaald worden. Vandaag waren bij de A-jeugd de eerste wedstrijden van de play-offs. Push is bij zowel de meisjes A als de jongens A nog in race voor het landskampioenschap, maar beide teams verloren vandaag. Den Bosch (meisjes A) en Rotterdam (Jongens A) maakten geen fout in hun uitwedstrijden.

Meisjes A

Push, die in een sterke poule I als lijstaanvoerder in de reguliere competitie afrondde, kende een valse start in de play-offs om het landskampioenschap. De club uit Breda verloor op bezoek bij hdm nipt met 2-1. De Haagse formatie kwam via een strafbal van Julie van Dam op voorsprong, om later de voorsprong via Bente Baekers te verdubbelen. Zara-Lee Wang deed nog wat terug voor de Brabanders, maar zij moeten nu in Breda twee keer winnen om alsnog naar de landelijke finale te gaan.

Den Bosch, die in poule II als koploper eindigde, won ruim met 1-4 op bezoek bij Weert. Laura Janssen toonde haar waarde door de eerste drie doelpunten voor haar rekening te nemen, waarna Noor Omrani de 0-4 aantekende. Weert maakte nog een eredoelpunt, enkel voor de statistieken uiteindelijk.  Volgende week spelen Push en Den Bosch thuis. De ene moet een drieluik forceren, terwijl de andere over precies zeven dagen een finaleplek kan veiligstellen.

HDM - Push (2-1)

Stand Team Naam
- 1-0 (sb) HDM Julie van Dam
- 2-0 HDM Bente Baekers
- 2-1 Push Zara-Lee Wang

Weert - Den Bosch (1-4)

Stand Team Naam
- 0-1 Den Bosch Laura Janssen
- 0-2 Den Bosch Laura Janssen
- 0-3 Den Bosch Laura Janssen
- 0-4 Den Bosch Noor Omrani
- 1-4 Weert Cis Ypelaar

Speelschema play-offs – Meisjes A

Zaterdag 16 juni:

Push – hdm

Den Bosch – Weert

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel de wedstrijd beslist via shoot-outs. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.

Jongens A

Den Bosch voegde zich vorige week als laatste bij de kanshebbers voor het landskampioenschap bij de A-jeugd. Zeven dagen later moest het aantreden tegen Rotterdam, de nummer één uit poule I, en liet zien waarom zij alsnog in de play-offs terecht zijn gekomen. Imre van der Laar maakte namelijk in eigen huis de openingstreffer voor Den Bosch. De Rotterdammers stelden echter orde op zaken door via Joris van Vliet en Sjoerd Zeeman te scoren. Lang bleef het spannend, maar uiteindelijk had Rotterdam aan een 1-2 voorsprong genoeg.

Victoria deed goede zaken door op bezoek bij Push te winnen. In reguliere speeltijd werd het 2-2, maar in de shoot-outs haalde Victoria (met 2-4) het eerste duel binnen. Hier staat een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.

Den Bosch - Rotterdam (1-2)

Stand Team Naam
- 1-0 Den Bosch Imre van de Laar
- 1-1 (sc) Rotterdam Joris van Vliet
- 1-2 Rotterdam Sjoerd Zeeman

Push - Victoria (2-2)

Stand Team Naam
- 1-0 Push Willem Biezemans
- 1-1 Victoria Joost van Eijck
- 1-2 Victoria Mees Doorenbos
- 2-2 Push Christoph Verhaar
- 1-0 (so) Push
- 1-1 (so) Victoria
- 2-1 (so) Push
- 2-2 (so) Victoria
- 2-3 (so) Victoria
- 2-4 (so) Victoria

Speelschema play-offs – Jongens A

Zaterdag 16 juni:

Rotterdam – Den Bosch

Victoria – Push

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel de wedstrijd beslist via shoot-outs. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.


Wat vind jij? Praat mee...