Play-offs landelijk: twee shoot-outseries bij de Jongens A

Op Hemelvaartsdag kruisten de zestien laatste clubs in de Landelijke competitie voor het eerst de degens voor de play-offs. Zo won bij de meisjes Den Bosch MA1 in eigen huis van Tilburg en versloeg Amsterdam MB1 Oranje-Rood na shoot-outs in Eindhoven. Bij de jongens A waren twee shoot-outseries nodig, terwijl Kampong JB1 met maar liefst 7-0 won. Hieronder de uitslagen van de eerste ronde play-offs. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B

Kampong maakte de korte reis van Utrecht naar Zeist als poulewinnaar en de favoriet. Uiteindelijk wonnen de Utrechters met 0-2 van Schaerweijde en kunnen zaterdag in eigen huis zich plaatsen voor de landelijke finale. Matchwinner was Bo van Kempen met twee doelpunten voor de blauw-witten. Oranje-Rood en Amsterdam scoorden in Eindhoven twee maal in totaal, waarna de bezoekers uit de hoofdstad na shoot-outs de eerste wedstrijd binnensleepten.

Schaerweijde - Kampong (0-2)

Stand Team Naam
- 0-1 Kampong Bo van Kempen
- 0-2 Kampong Bo van Kempen

Oranje-Rood - Amsterdam (1-1)

Stand Team Naam
- 0-1 Amsterdam Filiz Tuzgöl
- 1-1 Oranje-Rood Charlotte Schrijvers

*Amsterdam wint na shoot-outs

Jongens B

Kampong haalde flink uit in de eerste play-offwedstrijd. De Utrechters wonnen met maar liefst 7-0 van Amsterdam en delen een mentale tik uit aan de ploeg uit de hoofdstad. De wedstrijd tussen Schaerweijde en Bloemendaal is twintig minuten voor het einde gestaakt door een zware blessure van een Schaerweijde-speler. Inmiddels hebben beide teams met de bond overlegd en word het restant van de wedstrijd komende zaterdag gespeeld. De return is verschoven naar zondag, terwijl het beslissingsduel mogelijk plaats zal vinden op woensdagavond.

Kampong - Amsterdam (7-0)

Stand Team Naam
- 1-0 Kampong Kiet Lukkassen
- 2-0 Kampong Mats Gruter
- 3-0 (sc) Kampong Freek Schwartz
- 4-0 Kampong Stijn Ekelmans
- 5-0 (sc) Kampong Stijn Ekelmans
- 6-0 Kampong Stijn Ekelmans
- 7-0 (sb) Kampong Tom Verheijen

 

Schaerweijde – Bloemendaal 1-1*

Meisjes A

Twee regiogenoten die elkaar troffen bij de meisjes A. Den Bosch ontving Tilburg voor de eerste van minstens twee Brabantse derby’s en won uiteindelijk met miniem verschil: 3-2. SCHC won het eerste duel van Laren met 3-1, mede dankzij drie doelpunten van Kirsten Zennemers. Tilburg en Laren hebben twee overwinningen in eigen huis nodig om alsnog naar het Wagener Stadion te gaan.

Den Bosch - HC Tilburg (3-2)

Stand Team Naam
- 1-0 (sc) Den Bosch Emmely Bekker
- 2-0 (sc) Den Bosch Teuntje de Wit
- 2-1 (sc) HC Tilburg Mikki Roberts
- 3-1 Den Bosch Carmen Victoria
- 3-2 HC Tilburg Frederique van Pelt

Bron: Sander Hefting

Bron: Sander Hefting

SCHC - Laren (3-1)

Stand Team Naam
- 1-0 SCHC Kirsten Zennemers
- 2-0 (sb) SCHC Kirsten Zennemers
- 2-1 Laren Emma Lochorn
- 3-1 SCHC Kirsten Zennemers

Bron: Matthé Schuurmans

Bron: Matthé Schuurmans

Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A

Tot twee maal toe moesten er shoot-outs aan te pas komen bij de jongens A. Laren en Oranje-Rood scoorden ieder éénmaal in zeventig minuten, dus moesten shoot-outs beslissing brengen. Uiteindelijk was het de Larense ploeg die net iets doeltreffender was ten opzichte van de Eindhovenaren. In Rotterdam stond dezelfde eindstand op het scorebord, waarna de Rotterdamse ploeg de shoot-outs met 5-4 won van Push.

Laren - Oranje-Rood (1-1)

Stand Team Naam
- 0-1 (sc) Oranje-Rood Pim Haring
- 1-1 Laren Bouwe Buitenhuis

*Laren wint na shoot-outs

Rotterdam - Push (1-1)

Stand Team Naam
- 1-0 Rotterdam Mark van der Harst
- 1-1 (sb) Push Casper Fijneman

*Rotterdam wint na shoot-outs (5-4)


1 Reactie

  1. berenos

    Altijd een feest om naar dit soort wedstrijden te gaan kijken. Spel, Sfeer en vuurwerk (laatste werd door knhb verboden....willen waarschijnlijk naar sfeerloze afsluiting van een spannend jaar!!)


Wat vind jij? Praat mee...