Play-offs Landelijk: eerste ploegen plaatsen zich voor de finale

De eerste landelijke finalisten zijn bekend. Zo mogen Laren JA1, Rotterdam JA1, Den Bosch MA1, Amsterdam MB1 en Kampong JB1 zich gaan opmaken voor een trip naar het Wagener Stadion. Hieronder de uitslagen van de tweede ronde play-offs. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B

Grote spanning bij de meisjes B, aangezien bij beide duels eindigden in een gelijkspel. In Amsterdam was het de tweede keer in twee wedstrijden dat het duel beslist moest worden via shoot-outs, en ook deze keer wonnen de Amsterdammers. In hun eigen Wagener Stadion mogen zij dus gaan voor het landskampioenschap. In het andere duel won Schaerweijde de shoot-outserie, waardoor morgen op Kampong een beslissingswedstrijd moet plaatsvinden.

Kampong - Schaerweijde (2-2)

Stand Team Naam
- 1-0 Kampong Tess Zweers
- 1-1 (sc) Schaerweijde Isa Kroot
- 2-1 Kampong Tess Zweers
- 2-2 (sb) Schaerweijde Noor van den Nieuwenhof

*Schaerweijde wint na shoot-outs

Amsterdam - Oranje-Rood (1-1)

Stand Team Naam
- 1-0 Amsterdam Zoë Admiraal
- 1-1 Oranje-Rood Trijntje Beljaars

*Amsterdam wint na shoot-outs

Jongens B

Door een zware blessure werd het duel tussen Schaerweijde en Bloemendaal vroegtijdig gestaakt worden, waarna werd besloten het restant van het duel vandaag bij een 1-1 stand voort te zetten. In de resterende twintig minuten was het Schaerweijde dat het enige doelpunt vandaag scoorde. Morgen volgt de return, waarna een mogelijk beslissingsduel op woensdag gespeeld wordt. In het andere duel herstelde Amsterdam zich goed na een 7-0 nederlaag tegen Kampong, maar moest in eigen huis alsnog buigen voor de Utrechters na shoot-outs (2-2 in reguliere tijd, 4-3 na shoot-outs).

Schaerweijde - Bloemendaal (2-1)

Stand Team Naam
- 0-1 (sc) Bloemendaal Hidde Wunderink
- 1-1 Schaerweijde Hidde Bunte
- 2-1 (sc) Schaerweijde Pepijn Leenhouts

Amsterdam - Kampong (2-2)

Stand Team Naam
- 1-0 Amsterdam Hidde Bos
- 1-1 Kampong Tom Verheijen
- 1-2 Kampong Allard van der Giessen
- 2-2 (sc) Amsterdam Wietze van Ede

*Kampong wint na shoot-outs (4-3)

Meisjes A

Den Bosch mag zich voor het tweede jaar op rij gaan opmaken voor de finale bij de meisjes A. Na de 3-2 overwinning in eigen huis werd in Tilburg eveneens met 2-3 gewonnen. De thuisploeg kwam wel op een 2-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk door twee doelpunten van Emmely Bekker en de winnende van Carmen Victoria. Aan Laren vervolgens de taak om een beslissingsduel te forceren tegen SCHC. De Larense ploeg verloor donderdag Bilthoven, maar won in eigen huis wel. Al waren daar wel shoot-outs voor nodig (2-1)

HC Tilburg - Den Bosch (2-3)

Stand Team Naam
- 1-0 HC Tilburg Jackie Vermeer
- 2-0 HC Tilburg Eef Hoyinck
- 2-1 Den Bosch Emmely Bekker
- 2-2 Den Bosch Emmely Bekker
- 2-3 Den Bosch Carmen Victoria

Laren - SCHC (1-1)

Stand Team Naam
- 0-1 SCHC Merle Boelens
- 1-1 Laren Eliza Vermeulen

*Laren wint na shoot-outs.

Jongens A

Bij de Jongens A heeft Laren voor een daverende verrassing gezorgd door groepswinnaar Oranje-Rood in twee wedstrijden uit te schakelen in de halve finales. Het eerste duel moest via shoot-outs beslist worden, maar in Eindhoven stond uiteindelijk een 3-4 einduitslag op het scorebord. De Larense ploeg mag dus over twee weken de reis maken naar het Wagener Stadion. Hetzelfde geldt voor Rotterdam, dat voor het tweede jaar op rij de landelijke finale bij de Jongens A haalt. De Rotterdammers wonnen op bezoek bij Push met 2-3.

Oranje-Rood - Laren (3-4)

Stand Team Naam
- 1-0 Oranje-Rood Sam Figge
- 1-1 (sc) Laren Floris Breedveldt-Boer
- 2-1 Oranje-Rood Miel van den Heuvel
- 2-2 Laren Sebastiaan Bos
- 3-2 Oranje-Rood Miel van den Heuvel
- 3-3 Laren Tijmen Zwierstra
- 3-4 Laren Sebastiaan Bos

Push - Rotterdam (2-3)

Stand Team Naam
- 0-1 (sc) Rotterdam Sjoerd Zeeman
- 0-2 Rotterdam Sjoerd Zeeman
- 1-2 Push Floris Suijkerbuijk
- 2-2 Push Willem van Campen
- 2-3 Rotterdam Sjoerd Zeeman

4 Reacties

 1. Sjang Fijen

  Mooi gedaan dames A1 van Den Bosch, van 2-0 achterstand naar 3-2 Victoria. Mooi, mirakels mooi gedaan. Wij zijn apetrots op jullie, op de speelsters en op de coach. Nu op naar Amsterdam voor de finale. Als jullie net zo goed spelen als thuis tegen Laren, dan maken jullie een vette kans kampioen van Nederland te worden. Maar......, jullie moeten het wel eerst doen. Sterkte, wijsheid en succes. Ik hoop op een goede afloop. Groet van Sjang.

 2. maartjeklein

  Hoop dat het meevalt met de blessure bij Schaerweijde JB. Wel gek dat een wedstrijd gestaakt wordt bij een blessure. Meestal wordt de wedstrijd hervat met een bully als de geblesseerde speler niet meer op het veld is. Dit is wel een heftige beslissing voor een belangrijk duel.

 3. jehofa95

  @maartjeklein Snap je punt wel, maar ik zou niet weten wat voor soort ernstige blessure het was. Als het een blessure is waarbij de speler verplaatst kan worden dan zou je door kunnen spelen, maar bij een blessure waarbij de speler langdurig op het veld verzorgd moet worden (bijvoorbeeld hersenschudding, beroerte etc.) is het verstandiger om de wedstrijd te staken. Nogmaals, was er niet bij en snap je gedachte, maar neem aan dat de arbitrage en de bondsgedelegeerden een weloverwogen beslissing hebben genomen.

 4. Kampongfan

  Wat een geweldige foto boven dit artikel: Scheids wijst naar middenstip, keeper gevloerd, speelster geknakt, speelster springt gat in de lucht, toeschouwers grijpen vertwijfeld naar hoofd of gebaren driftig. Een wedstrijd in 1 foto. Viel me toevallig op.


Wat vind jij? Praat mee...