Topscorers landelijk A: Bossche topschutter Noor Omrani leidt

De winterstop voor de landelijke jeugd ging vorige week in en na vijf speelrondes zijn de eerste gaatjes geslagen in de stand. Niet alleen daar, maar ook in de topscorersklassementen van de landelijke A-jeugd. Met positieve uitschieters van Weert, Push en Den Bosch bij de meisjes en Laren bij de jongens. 

Meisjes A, Poule I

In totaal werden 65 doelpunten gescoord in de eerste vijf speelrondes van poule I, een gemiddelde van afgerond 1,6 doelpunten per wedstrijd. Daarbij waren Weert en Push de grootste doelpuntenbronnen met met allebei veertien doelpunten. Zij zijn dan ook goed vertegenwoordigd met Daphne Nikkels, Jasmina Smolenaars (allebei Weert) en Freeke van Dongen (Push) met ieder vijf doelpunten. Laren en Leonidas moeten het nog doen met maar drie en vier doelpunten dit seizoen.

Speelronde 5 Meisjes A, Poule I Totaal
1. Daphne Nikkels (Weert) 5
1. Jasmina Smolenaars (Weert) 5
3. Freeke van Dongen (Push) 5
3. Fleur Snijders (Pinoké) 3
3. Bette van den Bosch (Rotterdam) 3
3. Emma Vrieler (Amsterdam) 3

Meisjes A, Poule II

In poule II van de landelijke meisjes A is de hegemonie van Den Bosch ook in de topscorers terug te zien. De Brabantse club scoorde in totaal 33 van de 102 doelpunten. Een hoofdrol daar voor Noor Omrani, die eerder al vijf keer in een wedstrijd scoorde. Na vijf speelrondes staat ze op elf goals. Zij wordt achtervolgd door haar twee ploeggenoten Danique van der Veerdonk en Teuntje de Wit. Voor de rest valt Iris Mohringer op: de speelster maakte zes van de tien Tilburgse doelpunten.

Speelronde 5 Meisjes A, Poule II Totaal
1. Noor Omrani (Den Bosch) 11
2. Danique van der Veerdonk (Den Bosch) 7
3. Iris Mohringer (Tilburg) 6
4. Claire Snel (Gooische) 5
4. Tessa Beetsma (hdm) 5
4. Jip Dicke (hdm) 5
4. Teuntje de Wit (Den Bosch) 5

Jongens A, Poule I

Bij poule I van de jongens A zijn de verschillen nog klein op de topscorerslijst. Zo klein dat zeven van de acht clubs vertegenwoordigd zijn. In totaal werden 109 doelpunten gescoord in de eerste vijf speelrondes, een gemiddelde van 2,7 doelpunten per wedstrijd. Push viel positief op met twintig doelpunten in totaal. Amsterdam scoorde dit seizoen pas vier keer.

Speelronde 5 Jongens A, Poule I Totaal
1. Sjoerd Zeeman (Rotterdam) 5
1. Jamie van Aart (Push) 5
1. Christoph Verhaar (Push) 5
4. Tammo van der Meer (Kampong) 4
5. Roeland de Bruijn (Union) 4
5. Alexander van der Bosch (Breda) 3
5. Floris Bijvoet (Bloemendaal) 3
5. Joost Appelo (Groningen) 3

Jongens A, Poule II

Laren lijkt een goede lichting bij de jongens te hebben, gezien de prestaties van de JB1 en nu ook de JA1. In totaal maakten zij zestien van de in totaal 90 doelpunten. De topscorer komt dan ook van Laren: Valentijn Charbon met zeven doelpunten. Hdm kende een moeilijke eerste seizoenshelft met maar vijf doelpunten.

Speelronde 5 Jongens A, Poule II Totaal
1. Valentijn Charbon (Laren) 7
2. Joep Troost (Pinoké) 5
2 Wisse Doornbos (Victoria) 5
4. Pepijn Scheen (Pinoké) 4
4. Stein Miedema (Nijmegen) 4

1 Reactie

  1. albertmonpellier

    You go Noor! 🤫🍀✌🏾👍🏾👏💪🏾😉


Wat vind jij? Praat mee...