Landelijk B: deze acht ploegen gaan naar de play-offs

Welgeteld één ticket was er nog te verdelen in de laatste speelronde van de landelijke B-competitie: Schaerweijde MB1 of Den Bosch MB1 was nog in de race voor het landskampioenschap. Uiteindelijk voegde de ploeg uit Zeist zich bij Oranje-Rood (Meisjes B), Bloemendaal, Schaerweijde (Jongens B), Amsterdam en Kampong (zowel Jongens als Meisjes B). Hieronder de uitslagen van de veertiende en laatste speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Kampong en Oranje-Rood waren vooraf al zeker van de play-offs en mochten het laatste onderlinge duel als een goeie oefening beschouwen voor de komende weken. Uiteindelijk was het de Utrechtse ploeg die nipt won en de eerste plaats in de poule verder versterkte. De Eindhovenaren haalden vorige week de play-offs binnen na misstappen van Zwolle en GHBS. In de laatste wedstrijd verzekerde de Groningse ploeg zich van de derde stek door de Zwollenaren met 3-5 te verslaan. In de overige duels sloot Rotterdam het seizoen af met een 7-2 overwinning, terwijl Pinoké zich in een doelpuntrijk duel ontdeed van Tilburg (5-3).

Meisjes B – Poule II

Den Bosch – voorafgaand aan de laatste speelronde de nummer drie in de stand – moest winnen van koploper Amsterdam om überhaupt kans te maken op de play-offs. En zo geschiedde: in Amsterdam werd met 1-3 gewonnen. Daarna was het hopen op een misstap van nummer twee Schaerweijde. De ploeg uit Zeist maakte echter geen fout en won op bezoek bij Nijmegen met 1-5, waardoor ze zich mogen opmaken voor de play-offs. In de overige duels sleepten Gooische en Push de laatste driepunter van het seizoen binnen, na overwinningen op Victoria (6-3) en hdm (1-0).

Actiefoto van het duel tussen Push MB1 en hdm MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Actiefoto van het duel tussen Push MB1 en hdm MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

Net als bij de meisjes gaan de jongens van Amsterdam als poulewinnaar de play-offs in. De ploeg uit de hoofdstad ging op bezoek bij nummer vier Oranje-Rood en vertrok met een 2-4 overwinning. Ze sluiten het seizoen af met 37 punten uit veertien wedstrijden, drie punten meer dan runner-up Schaerweijde. De formatie uit Zeist sloeg een aantal weken geleden een directe aanval op de tweede plaats af, maar na de laatste overwinning op SCHC (1-3) is het gat met nummer drie Push gegroeid naar negen punten. De Bredase ploeg verloor dit weekend zelfs met 3-2 in en tegen Nijmegen. Het laatste duel tussen HGC en Klein Zwitserland eindigde in een overwinning voor de thuisploeg (4-1).

Actiefoto van het duel tussen HGC JB1 en Klein Zwitserland JB1. Bron: Petra Meeder

Actiefoto van het duel tussen HGC JB1 en Klein Zwitserland JB1. Bron: Petra Meeder

Jongens B – Poule II

Slechts één keer morsten de Mussen twee punten in het hele reguliere seizoen. Nummer twee Kampong sloot het reguliere seizoen af met een 5-3 overwinning op Den Bosch. Wat volgt is een gat van zeventien punten, waarbij Rood-Wit ’the best of the rest’ is. De ploeg uit Aerdenhout versloeg Groningen in eigen huis met 3-5. Het laatste duel in poule II was een prooi voor Victoria ten koste van Breda: 5-1.


Wat vind jij? Praat mee...