Landelijk B: drie tickets voor de play-offs nog beschikbaar

De voorlaatste speelronde bij de landelijke B-jeugd is gespeeld en nog steeds liggen er drie tickets voor de play-offs voor het grijpen. In drie verschillende poules strijden diverse teams om die felbegeerde tweede plaats. Heb je (actie)foto’s? Mail ze naar redactie@hockey.nl. En vergeet niet de goals te uploaden op het YouTube-kanaal Hockeynl Jeugd!

Meisjes B – Poule I

De spanning ligt helemaal open in poule I. In de laatste speelronde moet de beslissing vallen, aangezien nummer drie Kampong dit weekend won met 0-1 van nummer twee Den Bosch en daardoor over de Brabantse ploeg heen wipt. Den Bosch moet minstens één punt goedmaken om de landelijke finales te halen, aangezien de Bosschenaren vaker hebben gewonnen dit seizoen (en dat bij een gelijk aantal punten de doorslag geeft). De Utrechters hebben momenteel een voordeel in punten, maar zij spelen volgende week echter tegen Tilburg. De koploper verzekerde zich dit weekend van de play-offs na een 7-3 overwinning op HGC.

Tilburg MB1 na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen HGC (7-3). Bron: Marcel Roberts

Meisjes B – Poule II

Bij de andere groep zijn de twee bovenste plekken inmiddels verdeeld. Rotterdam was al zeker van de landelijke finales en won dit weekend met 1-3 van Hurley. Zij worden in de play-offs na deze speelronde vergezeld door Deventer. Daarvoor moest de ploeg uit Overijssel afrekenen met directe concurrent Oranje-Rood. Theoretisch hadden de Eindhovenaren nog een kans om tweede te worden, maar daarvoor moest twee keer gewonnen worden in de laatste speelrondes. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, waardoor Deventer zeker is van de play-offs. Samen met Rotterdam kunnen zij nu nog één wedstrijd om te gebruiken als een soort oefenwedstrijd: tegen respectievelijk Oranje-Rood en Schaerweijde.

Jongens B – Poule I

Laren zorgde voor een daverende verrassing door de uitwedstrijd tegen koploper Rood-Wit te winnen. Door de overwinning blijven zij op de tweede plaats staan, met één punt voorsprong op Push. De club uit Breda maakte zelf in eigen huis geen fout tegen hdm door met 4-2 te winnen. Laren kan het karwei volgende week afmaken tegen nummer vier Nijmegen. Aan Push de taak om zelf te winnen in en tegen Groningen en hopen dat de huidige nummer twee punten verspeelt.

Jongens B – Poule II

Koploper Pinoké maakte in de voorlaatste speelronde geen fout tegen Rotterdam (0-2), dat daardoor geen kans meer maakt om de play-offs om het landskampioenschap te halen. Zowel Kampong als Oranje-Rood, respectievelijk de nummers twee en drie in de poule, wonnen wel en houden het verschil tussen elkaar op welgeteld een punt. Oranje-Rood had geen moeite met Upward (5-0) en moet het afmaken tegen het ongenaakbare Pinoké. De Utrechters krijgen in de laatste speelronde Den Bosch op bezoek. Zij moeten volgende week sowieso winnen om überhaupt kans te maken op de tweede plek.


Wat vind jij? Praat mee...