Landelijk B: drie ploegen strijden nog om één play-offticket

Met nog twee speelrondes te gaan zijn nog een aantal plekken voor de play-offs te verdelen bij de B-jeugd. Kampong MB1 speelde zich bijvoorbeeld definitief veilig voor de play-offs, maar kan nog bepalen wie zich ook gaat mengen om het landskampioenschap. Bij de jongens B deed Schaerweijde goede zaken door concurrent Push te verslaan met 5-2. Hieronder de uitslagen van de twaalfde speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Het blijft onverminderd spannend in de strijd om het tweede ticket voor de play-offs in poule I. Met nog twee speelrondes te gaan is nog verre van duidelijk wie met koploper Kampong gaat strijden om het landskampioenschap. Voor deze speelronde stond GHBS op de tweede plaats, maar verloor van de Utrechtse ploeg en staat plotseling op de vierde plaats. Oranje-Rood verspeelde echter ook punten door gelijk te spelen op bezoek bij HGC, maar neemt wel een punt afstand van de Groningse ploeg. Nummer vier Zwolle deed de beste zaken door zelf te winnen van Pinoké en GHBS te passeren (op doelsaldo) in de stand. De laatste speelronde belooft vuurwerk, met Kampong – Oranje-Rood en Zwolle – GHBS als twee krakers. Het laatste duel in deze poule van dit weekend was een prooi voor Rotterdam (2-1 winst op Tilburg).

Kampong MB1 zeker van de play-offs om het landskampioenschap. Bron: Claudia Veenendaal

Meisjes B – Poule II

In poule II maakt Den Bosch nog een kans om zich te plaatsen voor de play-offs om het landkampioenschap. De Bosschenaren wonnen zelf ruim van hekkensluiter Victoria (1-7), waarbij Schaerweijde – de huidige nummer twee in de stand – op een gelijkspel bleef steken op bezoek bij Gooische: 1-1. Door deze uitslagen is het verschil vier punten in het voordeel van de ploeg uit Zeist, maar volgende week wacht het duel met koploper Amsterdam. In de laatste speelronde moet Den Bosch zelf afreizen naar de hoofdstad om vervolgens de hoop op de play-offs levend te houden. De Amsterdammers kwamen dit weekend zelf niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen hdm. In het laatste duel won Nijmegen in eigen huis van Push met 2-1.

Actiefoto van het duel tussen Nijmegen en Push MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Actiefoto van het duel tussen Nijmegen en Push MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

Koploper Amsterdam was vooraf al zo goed als zeker van de play-offs en stelde een plek bij de bovenste twee veilig met een overwinning tegen SCHC (1-2). In de strijd om de andere plek is Schaerweijde zo goed als zeker van de tweede plaats in de stand. De ploeg uit Zeist kreeg nummer drie Push op bezoek en ontdeed zich uiteindelijk van de ploeg uit Breda met 5-2. Het gat is daardoor zes punten met nog twee wedstrijden. Voor de rest klom Oranje-Rood een plaats in de ranglijst door met 4-1 te winnen van HGC, terwijl Klein Zwitserland met 2-3 won in en tegen Nijmegen en nu de zesde plek in de stand bezet.

Foto in aanloop naar het duel tussen SCHC en Amsterdam JB1. Bron: Robin Deuster

Actiefoto van het duel tussen Schaerweijde JB1 en Push JB1. Bron: Camille Verhagen

Actiefoto van het duel tussen Schaerweijde JB1 en Push JB1. Bron: Camille Verhagen

Jongens B – Poule II

Het aanwezige publiek op ’t Kopje kon genieten van een doelpuntrijk duel tussen Bloemendaal en Den Bosch, dat met 8-4 werd gewonnen door de Mussen. Nummer twee Kampong maakte in een eveneens doelpuntrijk duel (6-3) geen fout tegen Victoria. Spanning bovenin is er echter niet, aangezien beide ploegen al zeker zijn van de play-offs. In de overige duels wonnen Upward en Groningen allebei van respectievelijk Rood-Wit en Breda met 4-2.


Wat vind jij? Praat mee...