Landelijk B: Koplopers morsen punten

In de achtste speelronde bij de landelijke B-jeugd vonden kleine verschuivingen plaats in de stand, mede door een aantal verrassingen. Bij de meisjes B morsten de twee bovenste ploegen in poule II punten, terwijl Schaerweijde JB1 juist zijn dominantie toonde met een monsterscore (9-1). Hieronder de uitslagen van de achtste speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Koploper Kampong herstelde zich na de nederlaag van vorige week. De Utrechters gingen op bezoek bij verdedigend landskampioen Rotterdam en wonnen uiteindelijk met 0-4. In het spoor van Kampong blijven achtervolgers Oranje-Rood, GHBS en Zwolle. De Eindhovense ploeg won met 2-0 van Pinoké, terwijl de Groningers HGC in Wassenaar klopten (1-2). Zwolle – dat met 0-4 won tegen Tilburg – staat net als de twee bovenstaande ploegen op veertien punten.

Meisjes B – Poule II

Push MB1 zorgde in poule II voor een daverende verrassing door koploper Schaerweijde in Zeist te verslaan. Een doelpunt van Bregje van den Brand volstond voor de drie punten. Door de nederlaag van Schaerweijde klom Amsterdam weer naar de eerste plaats: de ploeg uit de hoofdstad bleef echter wel steken op een gelijkspel tegen Gooische (4-4). Den Bosch kon door het puntverlies van de twee bovenste ploegen weer iets aansluiten in de stand door zelf te winnen tegen Nijmegen: 3-1. Hetzelfde geldt voor hdm (0-2 winst op Victoria).

Actiefoto van Push MB1 tegen Schaerweijde MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Actiefoto van de wedstrijd tussen Den Bosch MB1 en Nijmegen MB1. Bron: Frithjof de Beijer

Actiefoto van de wedstrijd tussen Den Bosch MB1 en Nijmegen MB1. Bron: Frithjof de Beijer

Jongens B – Poule I

Een monsterscore voor koploper Schaerweijde in de achtste speelronde bij de jongens B. De ploeg uit Zeist kreeg Klein Zwitserland op bezoek en verliet het veld met een 9-1 overwinning. Concurrent Amsterdam – op een gelijk aantal punten – won zelf met 4-1 van HGC. Vlak achter de twee koplopers staan Push en Nijmegen op respectievelijk drie en vier punten afstand. De club uit Breda versloeg Oranje-Rood met 2-0, terwijl Nijmegen verrassend bleef steken op 2-2 tegen SCHC. Voor Stichtse betekent dat het eerste punt van de reguliere competitie.

Actiefoto van het duel tussen Schaerweijde JB1 en Klein Zwitserland JB1. Bron: Petra Meeder

Actiefoto van het duel tussen Schaerweijde JB1 en Klein Zwitserland JB1. Bron: Petra Meeder

Actiefoto van de wedstrijd tussen SCHC JB1 en Nijmegen JB1. Bron: Henk Peters

Actiefoto van de wedstrijd tussen Push JB1 en Oranje-Rood JB1. Bron: Camille Verhagen

Jongens B – Poule II

In poule II blijft Bloemendaal JB1 de zegereeks doorzetten. De Mussen wonnen met ruime cijfers van hekkensluiter Groningen: 7-2. Ondertussen kruisten nummer twee Kampong en nummer drie Rood-Wit de degens in Aerdenhout, waarbij de Utrechters met een 1-2 overwinning vertrokken. Achtervolger Victoria won in en tegen Den Bosch (2-5) en staat nu op drie punten van Rood-Wit. Het laatste duel – tussen Upward en Breda – eindigde in een 1-1 gelijkspel.


Wat vind jij? Praat mee...