Landelijk B: negenklapper voor koploper Schaerweijde

Na drie speelrondes hebben zes teams bij Landelijk B nog een honderd procent score. Bij de meisjes zijn Kampong, Schaerweijde en Amsterdam voorlopig nog foutloos, terwijl bij de jongens Push, Den Bosch en Bloemendaal nog geen punten verspeelden. Zo viel Jolijn van Vuuren (Schaerweijde) op met vier doelpunten voor de ploeg uit Zeist. Hieronder de uitslagen van de derde speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Kampong MB1 blijft voorlopig foutloos in poule I bij landelijk meisjes B. De Utrechtse formatie had aan twee doelpunten genoeg om met drie punten uit het Amsterdamse Bos te vertrekken. De tweede plek is voorlopig voor Tilburg en Zwolle, die allebei met miniem verschil wonnen van HGC en Rotterdam (1-0). GHBS is voorlopig ‘best of the rest’, na de 3-2 overwinning tegen Oranje-Rood.

Actiefoto van Zwolle MB1 tegen Rotterdam MB1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van Zwolle MB1 tegen Rotterdam MB1. Bron: Matthé Schuurmans

Oranje-Rood MB1 regelde voor de lange reis naar Groningen een heuse spelersbus. Bron: Pieter Janssen

Meisjes B – Poule II

Jolijn van Vuuren was dit weekend op schot voor Schaerweijde, dat negen keer scoorde tegen Victoria (9-1). Vier van deze doelpunten kwam van de stick van Van Vuuren. Mede door de ruime overwinning staat de ploeg uit Zeist fier bovenaan. Maar ook Amsterdam heeft de volle score na drie speelrondes: dit maal werd Nijmegen met 0-5 geklopt. Daarachter zou hdm of Den Bosch zich na dit weekend op de derde plek bevinden, met de Haagse club die uiteindelijk de Bosschenaren versloegen: 4-1. Ten slotte noteerde Push de eerste driepunter, de eerste punten van het reguliere seizoen, na een 2-1 overwinning op Gooische.

Jongens B – Poule I

Push blijft het goed doen in de openingsweken van het reguliere seizoen. De club uit Breda scoorde net als de afgelopen twee speelrondes minstens vier keer, dit maal tegen Klein Zwitserland (1-4). Vlak daarachter zitten Amsterdam en Oranje-Rood met zeven en zes punten uit drie wedstrijden. Amsterdam had aan een 3-1 overwinning genoeg om in het spoor van Push te blijven. Oranje-Rood ontdeed zich in een spektakelstuk van Nijmegen, dat door de nederlaag de aansluiting met de bovenste ploegen voorlopig mist. HGC haalde de eerste punten van het reguliere seizoen binnen door met 2-0 te winnen van SCHC.

Actiefoto van Push JB1 tegen Klein Zwitserland JB1. Bron: Camille Verhagen

Jongens B – Poule II

In poule II maakten de ploegen bovenin geen fout, al ging het bij Bloemendaal bijna mis. De Mussen hadden een comfortabele 0-2 voorsprong op Victoria, maar de Rotterdammers wisten zich terug in de wedstrijd te vechten. Uiteindelijk was het Sybe Melsert, vorig week tegen Kampong ook al trefzeker, die alsnog de drie punten binnenhaalde voor Bloemendaal. Den Bosch, de andere koploper, won thuis met 3-1 van concurrent Upward. Kampong sluit met zes punten aan bij de bovenste ploegen, na de 7-1 overwinning op Groningen, en wordt vergezeld door Rood-Wit. De ploeg uit Aerdenhout zegevierde met 1-3 in en tegen Breda.


Wat vind jij? Praat mee...