Landelijk B: Ongeslagen Bloemendaal maakt geen fout in topper

Na maanden wachten hervat de landelijke jeugd de reguliere competitie op het veld. Amsterdam MB1 deed daarbij goede zaken door het eerder nog ongeslagen Schaerweijde te kloppen met 3-2. Bij de jongens B maakte Bloemendaal geen fout in de topper tegen Rood-Wit, terwijl in de andere poule nog vijf ploegen volop strijden om een tickets voor de play-offs. Hieronder de uitslagen van de zesde speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Kampong MB1 toonde ook direct na de winterstop hun voorlopige dominantie in poule I. De Utrechters troffen nummer twee Tilburg en wonnen uiteindelijk met 3-0 van de Brabanders. Mede daardoor stijgt Zwolle naar de tweede plaats, na een 4-2 overwinning op Zwolle. GHBS bleef steken op een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Pinoké. Ook het duel tussen Rotterdam en Oranje-Rood leverde geen winnaar op: 0-0.

Actiefoto van Zwolle MB1 tegen HGC MB1. Bron: Stijn Haveman

Actiefoto van Zwolle MB1 tegen HGC MB1. Bron: Stijn Haveman

Meisjes B – Poule II

In de topper van poule II was het Amsterdam – vooraf op doelsaldo koploper – dat won van nummer twee Schaerweijde. Gooische en Den Bosch deelden de punten (3-3), waardoor het gat van de twee bovenste ploegen op de concurrentie nog steeds betrekkelijk groot blijft. Daarbij deed hdm wel goeie zaken in de stand door met 2-3 te winnen in Nijmegen. Onderwin won Push met 2-0 van Victoria, dat voorlopig op één punt staat.

Meike van der Schoot aan de bal voor Push MB1 tegen Victoria. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

Na de zesde speelronde blijven de verschillen nog steeds klein bij de jongens B. Zeker aangezien Nijmegen won van koploper Amsterdam (2-1) en drie ploegen met dertien punten op een gedeelde eerste plek staan. Zo won nummer drie Schaerweijde van HGC met 2-4. Vlak daarachter staan Oranje-Rood en Push met twaalf punten, die wonnen van respectievelijk Klein Zwitserland (5-2) en SCHC (2-3). Volgende week krijgt Amsterdam Oranje-Rood op bezoek, terwijl ook Push-Nijmegen op het programma staat.

Jongens B – Poule II

Koploper Bloemendaal mocht direct aan de bak in poule II: de Mussen kregen namelijk achtervolger Rood-Wit op bezoek. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning voor de jongens in het Oranje, waarbij met 6-2 werd gewonnen. Nummer twee Kampong haalde bij de competitiehervatting direct uit door met 11-0 te winnen van Breda. Daardoor blijven ze in het spoor van Bloemendaal. Victoria klom door een overwinning op Upward (7-3) naar de vijfde plek en is voorlopig ‘best of the rest’. Groningen haalde voor de winterstop nog geen enkel punt binnen, maar noteerde de eerste driepunter van het reguliere seizoen door in eigen huis met 3-2 te winnen van Den Bosch.

Actiefoto van Bloemendaal JB1 tegen Rood-Wit JB1. Bron: Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...