Landelijk B: Kampong met JB1 én MB1 aan kop

Na de voorcompetitie, en play-offs in diverse regio’s, vonden zaterdag de eerste reguliere wedstrijden bij Landelijk Meisjes en Jongens B plaats. Kampong, hdm (beide Meisjes B), Kampong en Nijmegen (beide Jongens B) zijn de eerste koplopers van het reguliere seizoen. Hieronder de uitslagen van de eerste speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Regerend landskampioen Rotterdam is het reguliere seizoen begonnen met een nederlaag. De Rotterdammers verloren met 4-1 van Kampong, die ze vorig jaar op weg naar de landstitel nog in de play-offs troffen. Oranje-Rood won als enige in de groep ook en staat op de tweede plaats. Daarachter zitten vier teams met één punt: Zwolle en Tilburg bleven steken op een 1-1 eindstand, terwijl GHBS en HGC zes doelpunten eerlijk verdeelden. Daarbij maakte Loeka Vis voor de club uit Wassenaar drie doelpunten.

 

 

 

Meisjes B – Poule II

Na de eerste speelronde gaat hdm op doelsaldo voorlopig aan de leiding in poule II. De club uit Den Haag had weinig moeite met Victoria en noteert voorlopig een doelsaldo van zes doelpunten voor en één tegen. Aanvaller Maud de Kok nam vier van de zes doelpunten voor haar rekening. Amsterdam won eveneens ruim, met 5-2, maar moet voorlopig genoegen nemen met de tweede plaats in de groep. Nijmegen en Schaerweijde hadden aan één doelpunt genoeg om te winnen van Den Bosch en Push. Schaerweijde treft in de volgende speelronde de huidige koploper hdm.

 

 

 

Jongens B – Poule I

De vier eerste ontmoetingen in poule I leverden vier overwinningen op, waardoor na de eerste speelronde vanzelfsprekend vier teams met drie punten bovenin staan. Nijmegen gaat op doelsaldo voorlopig aan de leiding, na een 5-2 overwinning op het teruggekeerde SCHC. Klein Zwitserland, dit seizoen eveneens terug op het hoogste jeugdniveau bij de B-jeugd, verloor ook het eerste duel. Schaerweijde was met 0-2 te sterk. Oranje-Rood, dat vorig jaar nog de play-offs haalde, verloor thuis met 2-4 van Push. Jasper van der Broek was de grote held bij de Bredase club, want hij nam alle doelpunten van Push voor zijn rekening. Amsterdam sluit als laatste aan bij de vier koplopers, dankzij een 1-2 overwinning in Wassenaar tegen HGC.

 

Actiefoto van de wedstrijd tussen Oranje-Rood en Push JB1. Bron: Camille Verhagen

 

 

 

Jongens B – Poule II

Kampong, dat vorig seizoen op een punt na de play-offs misliep, begon het seizoen goed met een 9-0 overwinning op Rood-Wit. Kiet Lukkassen scoorde vier keer voor de eerste koploper van de poule. Bloemendaal hield aan de rit naar Groningen een 1-5 overwinning over, terwijl Den Bosch Victoria versloeg met 2-4. Breda en Upward deelden na een 2-2 gelijkspel de punten. Volgende week treffen Kampong en Bloemendaal elkaar in de strijd om de eerste plaats in poule II.

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...