Landelijk B: Topper Kampong – Bloemendaal eindigt gelijk (2-2)

De topper in Poule B tussen Kampong MB1 en Bloemendaal MB1 is zaterdag in Utrecht in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen staan hierdoor nog steeds gezamenlijk bovenaan, nu met dertien punten uit vijf duels.

Hieronder de uitslagen van de vijfde speelronde Landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B

Bij Rotterdam, dat met 1-4 won van Alliance, maakte Bobbi Dijk veel indruk. De speelster van de gasten scoorde liefst drie van de vier treffers. De 0-3 werd gemaakt door Elaine Velthuizen.

Poule C
De meisjes van Pinoké hadden hun overwinning op Laren vooral te danken aan Sophie Thoolen. Zij scoorde liefst zes van de zeven Amsterdamse treffers. Het andere doelpunt van Pinoké werd gemaakt door Eliane Boekhoven.

Jongens B

Bij de jongens bleef Naarden in Poule A in het spoor van koploper Cartouche. Naarden won bij Bloemendaal met 1-2, terwijl de ploeg uit Voorburg met 3-3 gelijkspeelde bij Voordaan.

Bloemendaal JB1 tegen Naarden JB1. Foto: Pieter Vervoort

Poule A
Bloemendaal – Naarden 1-2
Klein Zwitserland – Hurley 4-4
Voordaan – Cartouche 3-3

Veel aanwijzingen hoefde de coach van Schaerweijde niet te geven. Zijn ploeg won gemakkelijk met 11-0 van Roomburg. Foto: Pepijn Sigtermans

Poule B
Laren – Rood-Wit 3-1
Rotterdam – Gooische 2-1
Schaerweijde – Roomburg 11-0

SCHC JB1 en Leiden JB1 maken zich klaar voor hun onderlinge duel. Foto: Karin van Laar

Poule C
Den Bosch – Pinoké 3-1
SCHC – Leiden 1-1
Tilburg – Kampong 2-6

Poule D

De topper tussen Push en Victoria eindigde zaterdag in een 3-3 gelijkspel. Bij de Bredase thuisploeg was Guus van den Boezem op schot. Hij scoorde alle treffers voor Push.

Het duel tussen de middenmoters Amsterdam en Oranje-Rood eindigde zaterdag in een 3-3 gelijkspel. Amsterdam kwam in het eerste kwart 2-0 voor. In het tweede kwart scoorde Stijn de Groot de aansluitingstreffer. Nadat Noud van Deijck de Eindhovenaren op gelijke hoogte had gebracht, werd het nog spannend in de slotfase. In de 68ste minuut leek Amsterdam met de overwinning ervandoor te gaan, maar in de slotminuut maakte Oranje-Rood alsnog gelijk.

Amsterdam – Oranje-Rood  3-3
Breda – Alliance 2-3
Push – Victoria 3-3