Landelijk B: twee winterkampioenen in poule II

Na vijf speelrondes bij de landelijk B zijn de winterkampioenen van dit seizoen bekend. Kampong, Amsterdam, Schaerweijde (Meisjes B), Bloemendaal en nogmaals Amsterdam (Jongens B) gaan als koploper van de reguliere competitie het zaalseizoen in. Hieronder de uitslagen van de vijfde speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Kampong MB1 heeft ook de vijfde wedstrijd van het reguliere seizoen gewonnen en staat dus met 15 punten, en een ruime voorsprong op de achtervolgers, trots bovenaan. De Utrechters wonnen met 2-4 van GHBS, nadat de ploeg eerder op een 0-4 voorsprong kwam. De lijstaanvoerder zag daarnaast alle concurrenten punten verspelen. Tilburg, Zwolle en Oranje-Rood speelden allemaal toevallig met 2-2 gelijk, tegen respectievelijk Rotterdam, Pinoké en HGC. Voor de laatstgenoemde club was het het tweede punt van het reguliere seizoen.

Actiefoto van de wedstrijd tussen Zwolle MB1 tegen Pinoké MB1. Bron: Stijn Haveman

Actiefoto van Zwolle MB1 tegen Pinoké MB1. Bron: Matthé Schuurmans

Meisjes B – Poule II

In poule II blijft het spannend bovenin, met zowel Schaerweijde en Amsterdam als voorlopige koplopers met vijftien punten uit vijf duels. Beide kregen in de laatste speelronde voor de winterstop flinke tegenstand: Schaerweijde won met miniem verschil van Gooische (3-2), terwijl hdm drie keer een Amsterdamse voorsprong wist weg te werken. Door het verlies van hdm kon Nijmegen wel naar de derde plek stijgen, na een 0-2 overwinning tegen Push. In het laatste duel was Amber Brouwer met twee rake strafcorners belangrijk voor Den Bosch tegen Victoria (3-1). Na de winterstop, op 9 maart, vindt de topper tussen Amsterdam en Schaerweijde plaats.

Jongens B – Poule I

Schaerweijde heeft in poule I in de laatste speelrondes voor de winterstop goede zaken gedaan. De club uit Zeist won vorig week verrassend bij Oranje-Rood en was ook deze week te sterk voor Push (1-4), dat daardoor enigszins de aansluiting verliest met onder meer Amsterdam. De koploper uit de hoofdstad won zelf met 4-2 van hekkensluiter SCHC. Achter Amsterdam zit Nijmegen, dat ondanks een vroege achterstand alsnog met 1-4 won op bezoek bij Klein Zwitserland. Daarnaast herstelde achtervolger Oranje-Rood zich door met 1-7 te winnen van HGC. Aanvaller Bruce Berenos scoorde vier keer voor de Eindhovenaren, waarvan drie keer uit een strafcorner.

Actiefoto van Push JB1 tegen Schaerweijde JB1 (1-4). Bron: Camille Verhagen

Actiefoto van Klein Zwitserland JB1 tegen Nijmegen JB1 (1-4). Bron: Petra Meeder

Actiefoto van Klein Zwitserland JB1 tegen Nijmegen JB1 (1-4). Bron: Petra Meeder

Jongens B – Poule II

De tweede seizoenshelft belooft veel spanning in poule II, met vier teams die zeer kansrijk zijn voor de bovenste twee plekken. Bloemendaal, dat nummer vier en concurrent Den Bosch met 1-2 versloeg, staat ongeslagen bovenaan. Daarachter staan Kampong en Rood-Wit op drie punten achterstand. De Utrechters wonnen met 2-3 op bezoek bij Victoria, terwijl de club uit Aerdenhout aan twee doelpunten genoeg had tegen Upward (2-0). Den Bosch (vierde met negen punten) is ook nog kansrijk voor een plek in de play-offs. Onderin noteerde Breda de eerste driepunter na een 5-1 overwinning op Groningen. Na de winterstop staat de belangrijke wedstrijd tussen Bloemendaal en Rood-Wit ook nog op het programma.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...