Landelijk B: Wie pakken de laatste tickets voor Landelijk?

De laatste tickets voor de reguliere competitie van Landelijk B zijn verdeeld. In de laatste speelronde wisten een aantal teams zich uit een moeilijke positie alsnog weten te verzekeren van de landelijke competitie, waaronder Groningen MB1, Rotterdam JB1 en MOP JB1. Hieronder alle uitslagen van de tiende speelronde van Voorcompetitie Landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

In de voorcompetitie bij de Landelijke B-jeugd stromen de nummers een, twee en drie van elke poule door naar de volgende fase van de Landelijke competitie. Nummer vier en vijf spelen na de voorcompetitie in de Super B, terwijl nummer zes zal uitkomen in de Subtopklasse. Lees hier meer over de aanpassingen ten opzichte van vorig jaar!

Meisjes B

Twee tickets waren nog te verdelen bij de meisjes B: in poule B en poule H. De eerste poule was een driestrijd tussen Leiden, Groningen en Reigers waarbij Leiden de beste papieren had. Reigers verloor verrassend van Craeyenhout, waardoor Groningen en Leiden in een directe ontmoeting moesten uitvechten wie naar landelijk B zou gaan. Uiteindelijk wonnen de Groningers met 5-2 en verzekerden zich van de derde plaats in de poule. In poule H stonden Push en Warande op een gelijk aantal punten, waarbij de Bredase club een veel beter doelsaldo had ten opzichte van hun regiogenoot. Beide ploegen verloren echter in de laatste speelronde, waardoor Push op doelsaldo definitief de derde plaats inneemt.

Poule A
Schaerweijde – HIC 4-1
Deventer – Wageningen 3-3
Oranje-Rood – Quick Stick 8-0

Blijdschap bij Schaerweijde na het binnenhalen van de eerste plek in poule A.

Poule B
Pinoké – Noordwijk 1-0
Groningen – Leiden 5-2
Craeyenhout – Reigers 2-1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

KAMPIOENENNNNN💛💙#leukewedstrijd Gefeliciteerd @groningen.mb1 & @pinokemb1 !!

Een bericht gedeeld door NHC MB1 (@noordwijkmb1) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

5-2 gewonnen van Leiden! WIJ GAAN LANDELIJKK!!!!!!💥💥

Een bericht gedeeld door GHHC MB1 2019-2020 (@groningen.mb1) op

Poule C
Amsterdam – Nijmegen 4-1
HOCO – Rood-Wit 1-0
Tilburg – Almere 3-0

Poule D
Cartouche – Den Bosch 1-4
Twente – Huizen 1-1
Victoria – Union 2-1

Den Bosch MB1 na het behalen van de eerste plek in de voorcompetitie. Bron: Reinier van Heemstra

Poule E
Leonidas – Rotterdam 0-3
Alliance – hdm 1-4
HGC – HBS 4-1

Poule F
Phoenix – Zwolle 2-2
Kampong – MEP 6-1
Hilversum – Oss 1-4

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kampioen voorcompetitie ===== LANDELIJK 💙💙💙🇳🇱🤤💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼

Een bericht gedeeld door KAMPONG MB1 (@kampong.mb1) op

Poule G
Amersfoort – Gooische 2-3
Laren – Bloemendaal 2-0
SCHC – GHBS 3-2

Poule H
Hurley – Push 1-0
Klein Zwitserland – Warande 4-0
Breda – HOD 1-1

Push MB1 na het behalen van Landelijk B. Bron: Bonnette van Zuijlen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

JAAAAAAA Super B gehaald!!!!!! Zooo spannende wedstrijd maar zooo goed gespeeld, nu lekker de zaal in en daarna verder in de super B poule !!!

Een bericht gedeeld door BH&BC Breda MB1 (@bredamb1) op

Jongens B

Bij de jongens B moesten wat meer beslissingen vallen in de tiende en laatste speelronde van de voorcompetitie. Zo vochten Leonidas en Rotterdam om het laatste ticket uit poule A. Leonidas had voor de laatste wedstrijd meer punten, maar verloor vandaag van het ongeslagen Kampong (1-5) en zag Rotterdam – dat zelf met 1-3 won van Leiden – op het laatste moment de derde plek overnemen. Tilburg JB1 was in theorie al zeker van Landelijk B, maar een knap gelijkspel tegen Naarden was een extra bevestiging van hun plaatsing. In poule C had Hurley vooraf de beste papieren om op de derde plaats te eindigen, maar door een nederlaag in de laatste speelronde kon Rood-Wit alsnog langzij komen. MOP zorgde zelf ook voor een daverende verrassing door niet alleen Push te verslaan (2-4), maar nestelde zich door de overwinning op het laatste moment bij de bovenste drie ploegen van poule E. De laatste beslissing viel in poule H, waarbij Wageningen aan een 2-2 gelijkspel tegen Derby genoeg had om zich te plaatsen voor Landelijk B.

Poule A
Leonidas – Kampong 1-5
Leiden – Rotterdam 1-3
GHBS – Phoenix 0-7

Poule B
Tilburg – Naarden 1-1
Nijmegen – Maastricht 3-0
Deventer – Oosterbeek 3-1

Poule C
Gooische – Hurley 2-1
Voordaan – Groningen 4-0
Rood-wit – Roomburg 2-1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

2-1 zakelijke overwinning thuis tegen @roomburgjb1 en daarmee hebben we landelijk gehaald!!! 🔴⚪🔴⚪🔥🔥🔥

Een bericht gedeeld door Rood-Wit JB1 (@roodwitjb1) op

Poule D
Pinoké – Scoop 12-0
Almere – Den Bosch 0-5
Zwolle – Oranje-Rood 0-6

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mooi veld seizoen afgesloten en op naar landelijk maar nu de zaal eerst in🔶🔴 #landelijk #money

Een bericht gedeeld door Oranjerood JB1 (@oranjerood_jb1) op

Poule E
Push – MOP 2-4
Reigers – Klein Zwitserland 0-6
Xenios – Schaerweijde 2-3

De eerste plek voor Klein Zwitserland JB1 is binnen! Bron: Charly Staal

Poule F
Victoria – Hilversum 7-0
Upward – Amsterdam 0-6
Leusden – Alkmaar 0-2

Poule G
Cartouche – HGC 0-4
MEP – Abcoude 9-1
Ring Pass Delft – SCHC 1-10

Poule H
hdm – Bloemendaal NNB
Derby – Wageningen 2-2
Rosmalen – Breda 2-2

Ook Wageningen JB1 zeker van Landelijk!


4 Reacties

  1. llinde

    Natuurlijk is het fijn als je met je team landelijk hebt gehaald, maar als je ziet wat een klasseverschil er is tussen sommige nummers 3 en de bovenste 2 teams wat is dan uiteindelijk je winst? Straks na de winterstop veel wedstrijden verliezen met groot verschil, uren in de auto zitten voor een dikke nederlaag. Het is als sporter een goed streven om het hoogste niveau te willen halen en dat moet ook vooral zo blijven, want dat is een goede instelling. Ik hoop voor de meiden en jongens die veel gaan verliezen omdat andere nou eenmaal (veel) beter zijn dat ze er plezier in houden na de volgende nederlaag, want plezier in je hobby ( sport ) is het belangrijkste. Teams die vierde zijn geworden in de eindstand leren misschien wel veel meer omdat ze in een gelijkwaardige poule spelen. Of het beter is om de bovenste twee teams landelijk te laten spelen waardoor je dus ook daar een gelijkwaardige competitie hebt? De eindstand na de voorjaarscollectie zal het weer duidelijk maken. Succes allemaal.

    1. solo

      Gedeeltelijk ben ik het eens met je stelling/mening. Ik denk alleen dat je altijd teams houdt die alles verliezen, in wat voor soort competitie je speelt. Deze opzet zorgt er wel voor dat meer clubs nu kunnen mee doen op dit niveau. Zo krijg je dus een paar verassingen zoals Noordwijk en Hoco bij de meiden. Die waren er nooit bijgekomen in de oude constructie. Hopelijk bereiken we hierdoor dat er een grotere groep spelers en speelsters aanhaken bij de Top. Misschien verstandig om de groep bij de jongens kleiner te houden, simpelweg omdat er veel minder jongens hockeyen? Tot nu toe ben ik in ieder geval positief. Wanneer worden de nieuwe poule’s bekend? Moet niet al te moeilijk zijn om die te vormen.

  2. frans-j

    Dit zijn jongens die heel veel opzij willen zetten voor hockey. Op bijvoorbeeld subtopklasse niveau ligt dit anders. Maar ook deze jongens worden gedwongen tot een dagvullend programma naar Groningen of Assen om met dubbele cijfers te winnen. Zelfs na de voorcompetitie zijn de verschillen veel te groot. Leuk dat de bond dit bedacht heeft voor de landelijke competitie; op een lager niveau hebben de jongens geen zin om 4uur in de auto te zitten voor een potje hockey. Zowel in onze A als B lijn overwegen jongens om hierom te stoppen met hockey. Laat de jongens lekker in regio spelen en stop met deze onzin. Als ouders van de lagere klasses hebben wij hier ook goed de balen van. Kost onze hele zaterdag en een tank met benzine!

    1. solo

      Misschien echt accepteren dat er verschil is tussen jongens en meisjes. Dus ook verschillende soorten competities? Zeker om iedereen uitdaging te geven maar ook dat ze blijven hockeyen...


Wat vind jij? Praat mee...